Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: rar - heslo

Standardní rar - heslo

Vim že hesla v raru ,které maji více znaků, jsou tam malá a velká písmena, znaky čísla atd. jsou takřka neprolomitelné.

Já mám ale jiný problém:

Mám zaheslovaný soubor v raru. Heslo má asi 10 znaků vše malá písmena.
    Blbec jsem se v něm štoural a k tomu stávajícímu heslu jsem tam něco připsal.. může se jednat o 2 znaky, písmena, čísla ale za boha si nevzpomenu co jsem tam přidal.

Je nějaký program na zjištění hesla, do kterého napíši ten můj základ co si roky pamatuji, ke kterému program bude zkoušet a přidávat ruzné kombinace?

Zkoušel jsem Rar password recovery, ale tam když nastavim ten můj základ, tak z nějakého nepochopitelného důvodu to začne přehazovat písmena i v tom základu..

Pak mě napadlo někde na disku sehnat ten můj starší zaheslovaný soubor, ten co jsem otvíral roky a který jsem až tedy donedávna neměnil..

Nějaké návrhy prosím pěkně?
    Naposledy upravil Dazzle; 07.04.2010 v 20:26.
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

Standardní Re: rar - heslo

Pokud víš, kolik jsi přidal znaků, tak nejreálnější bych viděl udělat si soubor, kde budou všechny možné kombinace, XXXXXXXXyy a ten soubor pak použít pro slovníkový "útok" na archív.

Všech možných kombinací těch dvou znaků nebude moc, zvládnout by to měl hravě každý slušný wordlist generátor. Pokud nebude mít možnost přidat nové znaky k nějakámu základu, tak můžeš výsledný slovník vytvořit třeba v Excelu - do jednoho sloupce dáš svůj základ, do druhého vygenerované kombinace, vyexportuješ do txt (nebo csv), oddělovač zrušíš a máš slovník hotový.
    Malým dětem a blbcům počítače do rukou nepatří. ®

pokud ti nevadi, ze to neni free, timhle by to melo jit udelat ...

http://www.elcomsoft.com/arpr.html
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    pokud ti nevadi, ze to neni free, timhle by to melo jit udelat ...

http://www.elcomsoft.com/arpr.html
    Nevadí, jenže s timto programem si moc nerozumím.
    Otevřu rar, nastavim pouze čísla, metoda Brute-force.
    V nastavení délky napíšu minimálně 10 znaků (základ)
    maximálně znaků vyplnim 12
    Do kolonky Start from vyplnim "můj základ"
    Kliknu na start a napíše to toto:
    Error: Invalid starting password, it does not match a selected range

To podle mně znamená, že ten můj základ se skládá z písmen a ne z čísel.
    Když nastavim čísla a malá písmena, tak se program rozjede ale namísto aby zkoušel kombinace posledních 2 znaků, tak začne měnit znaky v základu od zadu...

Prakticky to dělá to samé jako RAR Password Recovery.
    Jestli je chyba v nastavení nebo že programy jsou zkušební to nevim ale asi někde bude.

Jediný program, který absolutně splnil moje požadavky je RAR Password Cracker.
    Jenže ten po 10s spadne, zkoušeno na třech pc.

Zkusim si vytvořit tu slovníkovou metodu ale problém bude v tom že já opravdu netušim co jsem tam přidal, mohou to být klidně 4 znaky ale něco mi říka že to jsou čísla. Tak zkusim kombinace 1,2,3,4,5,6 čísel k základu.
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

tusim tam nekde sla nastavovat maska, ktery to heslo musi odpovidat.
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Citace Původně odeslal iv93611 Zobrazit příspěvek
    Pokud víš, kolik jsi přidal znaků, tak nejreálnější bych viděl udělat si soubor, kde budou všechny možné kombinace, XXXXXXXXyy a ten soubor pak použít pro slovníkový "útok" na archív.

Všech možných kombinací těch dvou znaků nebude moc, zvládnout by to měl hravě každý slušný wordlist generátor. Pokud nebude mít možnost přidat nové znaky k nějakámu základu, tak můžeš výsledný slovník vytvořit třeba v Excelu - do jednoho sloupce dáš svůj základ, do druhého vygenerované kombinace, vyexportuješ do txt (nebo csv), oddělovač zrušíš a máš slovník hotový.
    dojel jsem až do vyexportuješ do txt, ale jak prosim zrušim mezery mezi základem a číslama?
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

Základ a číslo sečteš pomocí CONCATENATE a soubor vyexportuješ. Pokud už to máš v jedné buňce, tak nahraď " " za "", neboli mezeru za nic.
    PC: Intel Pentium G2020, GigaByte GA-Z68AP-D3, Crucial 2 x 4096MB DDR1333 Dual, Maxtor DiamondMax 23 500GB S-ATA, Asus Radeon HD6770 10242MB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T, Windows 8.1 Pro
    NB: Dell D830, T7500, 2 x 2GB RAM, 160GB HDD, WSXGA+, Nvidia Quadro NVS 140M

Citace Původně odeslal briketa Zobrazit příspěvek
    Základ a číslo sečteš pomocí CONCATENATE a soubor vyexportuješ. Pokud už to máš v jedné buňce, tak nahraď " " za "", neboli mezeru za nic.
    ok díky, s jednou bunkou postupně si poradim, ale jak tam naláduju všechny najednou? asi 100 řádků...

edit: dobrý už jsem si poradil se všema najednou
    Naposledy upravil Dazzle; 08.04.2010 v 13:14.
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

tak jsem u konce, zkusil jsem 4x číslo i 4x písmeno a nic. Chtěl jsem vyzkoušet 6x písmeno ale vygenerovaný slovník měl asi 2,5GB a s tim neumí pracovat ani word, ani excel, prakticky to nejde v ničem otevřít. takže se pomalu loučim s daty..

Tim jsem vyčerpal první možnost "slovníkovou metodu"
    Už zbývá jen naučit se v programu Advanced Archive Password Recovery nebo RAR Password Recovery.
    Kdyby někdo věděl o nějakým návodu nebo náhodou věděl proč mi to namísto zkoušení znaků za základem např: bramboraXXX --> začne měnit znaky v základu od konce: bramborX <-- tak prosím poradte.

edit: tak to taky nemá cenu, když nevim co jsem tam přidal a program mi ukazuje na čtyrmístný číslo (O-9 a-z A-Z) odhad asi půl roku tak házim ručník.

Je to škoda jsem blb, měl jsem tam tuny dokumentů a souborů svého mládí z dob 386 do ted.. fotky, prográmky, blbinky... Tak alespon si dávajte pozor s heslama, že já blb poslouchal rady kolem a nastavil tam tak složitý heslo. kdybych měl heslo třeba noha tak sem bez problému
    Naposledy upravil Dazzle; 08.04.2010 v 23:31.
    C2D 3,4 Ghz & HD 3870

Junior Member
    Vliv
    280

ARPR tusim umi lousknout heslo pokud mas aspon jeden (nebo tri fakt nevim) soubor co se nachazi v archivu v nesifrovanem stavu, ale ruku do ohne bych za to nedal - ani za to ze to umi ARPR a ne nejaky jiny soft......
    Kdyby to neproslo, nehaz flintu do zita, za takovych 10 let to lousknes na svem mobilu s kvantovym procesorem za 3 minuty
    K7S6A, AXP 1600@1900 - 10,5x150 MHz, 256 MB 333 Kingmax, Matrox G400DH, WD 80 + 120 GB JB, Hyundai V770

doporucuji si pohrat s timhle...

http://www.golubev.com/rargpu.htm

kartu na to dle podpisu mas...

edit:

zkusil bych tedy konkretne postupne (nevim jestli to jde udelat najednou) resp. vytvorit bat soubor

Kód:
    igrargpu.exe -a:b -c:sd -m:brambora? filename.rar >1znak.txt
    igrargpu.exe -a:b -c:sd -m:brambora?? filename.rar >2znak.txt
    igrargpu.exe -a:b -c:sd -m:brambora??? filename.rar >3znak.txt
    igrargpu.exe -a:b -c:sd -m:brambora???? filename.rar >4znak.txt
    igrargpu.exe -a:b -c:sd -m:brambora????? filename.rar >5znak.txt
    igrargpu.exe -a:b -c:sd -m:brambora?????? filename.rar >6znak.txt
    a pak si projit textaky na retezec
    Kód:
    Found password:
    jen doporucuju co nejsilnejsi GPU (moje HD5870 dela neco pres 4000 hesel za sekundu...)

jinak tenhle soft umi generovat i slovnik:

pripsanim parametru
    Kód:
    -passgen
    jen je to pro tvuj ucel uz asi zbytecny
    Naposledy upravil jimmy; 10.04.2010 v 21:36.

Historie: C2Q Q6600 @3.2GHz (8x400) || MB: GB X48-DS5 rev 1.1 F8H || COOL: Thermalright Ultra 120 eXtreme || MEM: 4x 2GB Corsair Dominator PC2-8500C5@1066MHz
    Soucasnost: Ci7 3770 @default || MB: GB GA-Z77X-UD4H rev 1 F2 || COOL: Gelid Tranquillo rev2 || MEM: 2x 8GB Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL10 XMP
    VGA: Sapphire HD5870 VaporX / 1GB || HDD: 2x SSD Corsair M64 + 2x Velociraptor 74GB + WD 2TB Green || Sound: Realtek Azalia || Case: TT Eureka || PSU: Corsair HX620W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Heslo na PC (matka me tyra)
    Založil dzacvina v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 92
    Poslední příspěvek: 09.12.2009, 11:52
  2. Jak na RAR - heslo ???
    Založil K@rlos v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 05.02.2009, 11:31
  3. Sdílení souborů + nastavené uživatelské heslo
    Založil Encore v sekci fóra Windows Vista
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 09.03.2008, 12:10
  4. Jak zjistit heslo RAR archivu...?
    Založil OCZ v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 04.11.2005, 08:09
  5. jak dostat Win95 instalaci do notebooku???
    Založil pETSaa v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 23.04.2005, 17:56

Pravidla přispívání