Operu jsem používal od chvíle, co byla uvolněna jako freeware (verze 8.5 tuším), na platformě Windows nikdy konkurenci neměla a stále nemá.
Bohužel na platformě Linux se jedná o "B" verzi, výkon Linuxové a Windows verze se nedá srovnávat. Zlobí GMail a další stránky. To jsem přehlížel rok a půl přehlížel, až do chvíle, co se dočasně stornoval vývoj verze Opery 10.5 pro alternativní platformy (samozřejmě to nebyl jediný důvod - nespokojenost se zvětšovala).
Nejdříve jsem to chápal, šlo o Ballot screen, ale když vydali Operu 10.51 a Opera pro Linux nikde, přešel jsem dočasně na Chrome. Vím, že neumí některé vychytávky, jaké umí Opera (citelně mě chybí pořádný RSS klient integrovaný), ale už jsem si zvykl a uvažuji o setrvání u Chrome.
Kladně hodnotím integraci Flashe do Chrome. Nemusím se o nic starat, flash se sám aktualizuje, nádhera. U Opery byly problémy se synchronizací, u Chrome jsem si zatím ničeho nevšiml. Pravda, Opera prý synchronizaci opět vylepšila.
Nyní již ale vycházejí konečně nové testovací verze Opery i pro Linux, tak uvidíme, rozhodování to ale nebude vůbec lehké![]()

Odpověď s citací