Stránka 4 z 41 PrvníPrvní 1234567814 ... PosledníPoslední
Výsledky 76 až 100 z 1019

Téma: :: VODNÍ CHLAZENÍ ::

Standardní

Jinak budou fotky, mam mit pujceny digital.
    Ale opravdu az pristi tyden.

Uchyceni jsem zatim neresil a budu ho resit az budu mit desku. Standartne
    tam budou roztece podle bloku Zavinac.
    Ja osobne budu do ctrnacti dnu skladat novy pc a budu tam mit amd2,2
    .
    Krome grafiky a hdd mi zatim chybi vsechno.

Ted me napadlo, jestli by tam na desku nesel nalepit plastovy ramecek.
    S neho by v pozadovane rozteci cnely smerem od desky srouby pro prichyceni bloku(no nevim jestli me neposlapete)

jo a plexi se me jeste nelibi i z toho duvodu ze jsou tam dalsi dva spoje ktere nemusi tesnit.
    Frezovani na 3DCNC frezce

Standardní

Citace Původně odeslal eRTY
    a proč neuděláš i víčko z mědi, fitinky se dají koupit okolo 17,- ks z mosazi a vše zapájet. já to mám všechno řešené pájením
    POKUD TO TAK CHCES NIC PROTI JA PREFERUJU KOMPAKT A NA TOM
    OPRAVDU NI NEZMENIM.
    NEHLEDE NA TO ZE SI MUZU UDELAT PRUMER JAKY ZROVNA POTREBUJU.

MYSLIM ZE PAJENI NENI TO PRAVE , POPREMYSLEJ PROC TO PRESTALI POUZIVAT I BASTLIRI.(VERIS PAJENEMU SPOJI NA STO PROCENT)

Standardní

A co tohle. Tenhle blok se mi docela libi, protoze je velkej tak akorat na socket. Aspon by nebyl problem s uchycenim.. Ten zavinac je dost velkej(aspon mi tak z obrazku pripada) a => spatne by se pripevnoval k desce, musela by mit diry na prisroubovani a to napr. ta moje nema..

Myslim ze to uplne staci.
    AMD XP TBred BO 1700+@2800+ (170*13,5 /1.775V 38/45) | Wasserkuhlung - CPU - Cibule by Radek-B, radiator z Favorita | MSI KT4 Ultra|Hynix DDR 333 512MB CL2-5-2-2 | GF 4200 Prolink (@315/610)| Eurocase 300W| HDD Maxtor 40GB| Hitachi 80GB | LiteOn 52/32/52| DVD Sony | Genius SW-5.1 Home Theater | Adi GT56 Trinitron

Standardní

Mimochodem kdyby to nekdo nepoznal tak je to z aquacool.cz
    AMD XP TBred BO 1700+@2800+ (170*13,5 /1.775V 38/45) | Wasserkuhlung - CPU - Cibule by Radek-B, radiator z Favorita | MSI KT4 Ultra|Hynix DDR 333 512MB CL2-5-2-2 | GF 4200 Prolink (@315/610)| Eurocase 300W| HDD Maxtor 40GB| Hitachi 80GB | LiteOn 52/32/52| DVD Sony | Genius SW-5.1 Home Theater | Adi GT56 Trinitron

Senior Member Avatar uživatele Mirectec
    Vliv
    283

Standardní

Přesně tohle se mi líbí Pokud by ty závity byly problém, tak je mě to v podstatě jedno... Jak píšeš že při vysokých taplotách se to rozpojí, tak myslim že 70'C je na to málo a protože se to teplem roztahne, tak je to spíš opak ne? Stejně nevím, proč se tu nakonec upustilo z toho, že nad CPU je hafo mědi Já si myslím že jak to má AQUACOOL tak to tam pro srandu nemají. Voda se pěkně rozráží o povrch, protože je tam hodně ''zatáček'' a tím pádem se neohřívá jen povrch vody, ale celkově. No ale kdybychom to chtěli jak AQUACOOL, tak proč si to od nich nekoupit
    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)
    MSI KT3Ultra forever || NENAVIDIM lidi co maj nick Mirec

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal Mirectec
    No ale kdybychom to chtěli jak AQUACOOL, tak proč si to od nich nekoupit
    protoze maj uzkej prumer hadicek, ja chci vetsi, aspon 10mm.
    Xeon X5650 .:. Asus P6T Deluxe V2 .:. 3x2GB Kingston DDR3 2GHz .:. Asus GTX285 .:. Total ~2750GB HDD Capacity .:. Creative SoundBlaster X-Fi .:. LG L245WPBH 24" LCD .:. Logitech G5 .:. gMONO case w/ Delta 700W

Standardní

Citace Původně odeslal LookAS
    ptal sem se pana "AQUACOOL" Precechtela a prej na pozadani udelaji blok pro 8/10 hadicky mozna ze by udelali i 10/12 (cena samozrejmne stejna)

Core 2 i7 920 @ 3800 MHz | Gigabyte X58 Extreme UD5 | Asus Ati 4870X2 2GB | 6GB DDR3 1333 Zeppelin | System HDD RAID0 2x64 SSD Kingston V+ Series + 5x Samsung F1 1TB as Storage| Tagan BZ-Series 800W modular | LCD 24" HP 2475W + Xbox 360

Vliv
    283

Standardní

To je taky pravda.. Přece jenom důvod proč to chtít..
    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal Khandar
    ptal sem se pana "AQUACOOL" Precechtela a prej na pozadani udelaji blok pro 8/10 hadicky mozna ze by udelali i 10/12 (cena samozrejmne stejna)
    wowky, to je pak jinaci, mozna si vemu blok na cpu od nich, pac na ten zrovna dost specham a zbytek (chipset, gpu, vram) od Radka. Prumer si pak reknu u nich takovej, jakej bude delat Radek
    Xeon X5650 .:. Asus P6T Deluxe V2 .:. 3x2GB Kingston DDR3 2GHz .:. Asus GTX285 .:. Total ~2750GB HDD Capacity .:. Creative SoundBlaster X-Fi .:. LG L245WPBH 24" LCD .:. Logitech G5 .:. gMONO case w/ Delta 700W

Standardní

Přesně tohle se mi líbí Pokud by ty závity byly problém, tak je mě to v podstatě jedno... Jak píšeš že při vysokých taplotách se to rozpojí, tak myslim že 70'C je na to málo a protože se to teplem roztahne, tak je to spíš opak ne? Stejně nevím, proč se tu nakonec upustilo z toho, že nad CPU je hafo mědi Já si myslím že jak to má AQUACOOL tak to tam pro srandu nemají. Voda se pěkně rozráží o povrch, protože je tam hodně ''zatáček'' a tím pádem se neohřívá jen povrch vody, ale celkově. No ale kdybychom to chtěli jak AQUACOOL, tak proč si to od nich nekoupit
    pri 70 stupnich se urcite neroztahne teplem zavit(velmi malo)
    ale vis co se stane s hadici

I plastikova celkem zgumovati(myslim)
    ( skus benzinovou ve vode z bojleru urcite tam nemas vic ja 80 stupnu)

a o zatacky myslim taky nejde, opet tvrdim ze dulezity je rozvod tepla na nejakou plochu a (pokud mozno co nejvetsi) a pote jeji schlazeni.
    A muzu te ujistit ze tento blok je pro chlazeni procesoru naprosto nevhodny ma hodne maly vykon.(drazka kratka , och. plocha mala)
    A jestli ti to nestaci tak si vsimni ze sam aquacool to nabizi pro cipy graf.
    karet.

Proc asi

Standardní

A co tak něco takového?

PS: Berte to jenom jako narycho zmatlaná studii, je to částačně inspirované obrázkem z Kužílkova webu.
    WS - iPentium D 945+ 3,4 GHz | self - made water cooling | Asus P5WD2 Premium | Transcend DDR2 2GB (2x1GB/800) | Matrox Millenium P650 | EIZO FlexScan L568 (17") | Hitachi HDT72250VLA380 (4x 250GB SATA2 - RAID 0 + 10) | LG GSA-4163B | Logitech Internet Navigator Keyboard | Logitech MX1000 Laser | Aver TV | Adaptec AHA 2940AU | CanoScan FS4000US | HP 930c | MSI Bluetooth USB |
    NB - Asus V1S

Standardní

Citace Původně odeslal kamil
    A co tak něco takového?

PS: Berte to jenom jako narycho zmatlaná studii, je to částačně inspirované obrázkem z Kužílkova webu.
    O tom presne mluvim, ale viz dalsi odpoved.::::

Member
    Vliv
    276

Standardní

RADEK>>

jo tenhle system "cibule" taky neni marnej...

- predpokladam ze tohle by se ti vyrabelo lepe nez ten slovinskej
    typ s mini mrizkama ??

Jaky na to hodlas davat sroubeni?
    Podomacku nebo koupeny ?

No jestli se na to mk4 cejtis tak hlasuju pro nej..
    (jinak si myslim ze ta "cibule" je lepsi nez "zavinac" ale to je jedno..
    Jak to vidis s tim sroubenim - padl tady uz ten ceskej
    web kde maji celkme pekne kousky ale predpokladam ze
    si budes delat vlastni - bude mozno individualni prumery (aspon 3varianty) ??

dix

Standardní

Citace Původně odeslal DOT
    trosku nechapu proc ty fotky musite davat nekam na web kdyz sou vsechny na : http://www2.arnes.si/~mlivak/
    Prosim bezte vsichni do sebe a podivejte se na ten odkaz. Podle me je to clovek ktery hodne vyzkousel a musi byt fakt hlava. pokud si to projdete budete se opravdu divit.

A dalsi pokrok

Muzu vyhlasit dva nejchtenejsi a to jsou zavinac a mk4.

U zavinace je to naprosto logicke
    1. voda je privedena na stred jadra +
    2. male rozmery drazek umoznuji v pomerne malem kusu
    materialu dosahnout velke chlazene plochy.
    3.prave sem zmeril patici a myslim ze i bloky s privodem media na stred
    se daji upnout na patici sponou.(dira pro pripoj ve spone v rozsireni a pritlacny sroub ne jeden, ale dva

minus - nedostatek materialu nad jadrem (proto to asi i slovinec prestal pouzivat)

plus - velky vykon

viz grafy (slovinec je tam ma!), otazka jestli jsou pravdive,,??

Mk4:

zatim nejlepsi co jsem videl :

proc? protoze ta sit jemnych drazek se da neuveritelne rychle a ucinne vychladit a jsou presne nad jadrem (dostatek materialu).

K pripomince co zbytkove teplo? temer nic protoze protiklady se prtahuji
    tzn: dochazi k vyrovnani teplot.(bezny fyz. jev)teplo jde samo k nejchladnejsimu mistu.

Dalsi klad ze voda v chladici neni dlouho, neustale priteka nova.
    Tzn: ohreju se a jdu.

A pokud si myslite ze male drazky budou brzdit prutok, tak take omyl.
    proud je brzden pouze obtokem hrany drazky, pro zmenu aerodynamicky
    jev. Dulezity je soucet obsahu vsech drazek(pozor jeste lepsi jsou na dve strany takze dvakrat).
    ten by nemel byt mensi nez obsah prumeru privadejiciho vodu.

A netahejte sem aquacool jsem jesita, pro me je to konkorence.
    (nekala) ale nektere veci maji dobre.( V jednoduchosti je sila)

jo a jeste se mi libi ze jste zacali hledat dalsi navrhy hledejte , vic hlav vic
    vi.

nejake nazory pripominky./ piste

Vliv
    283

Standardní

Citace Původně odeslal Radek-B
    pri 70 stupnich se urcite neroztahne teplem zavit(velmi malo)
    ale vis co se stane s hadici

I plastikova celkem zgumovati(myslim)
    ( skus benzinovou ve vode z bojleru urcite tam nemas vic ja 80 stupnu)

a o zatacky myslim taky nejde, opet tvrdim ze dulezity je rozvod tepla na nejakou plochu a (pokud mozno co nejvetsi) a pote jeji schlazeni.
    A muzu te ujistit ze tento blok je pro chlazeni procesoru naprosto nevhodny ma hodne maly vykon.(drazka kratka , och. plocha mala)
    A jestli ti to nestaci tak si vsimni ze sam aquacool to nabizi pro cipy graf.
    karet.

Proc asi
    Rozhodně souhlasím s tvým tvrzením, ale jenom je mi divny, že jeden říká to a druhej ono.. Mám v tom truchu zmatek.. Navíc kdo si teď dá k vodníku PVC hadičky?

Standardní

Takze
    Pvc hadicky ano, ale lepit a jinak jistit. pouzivam navlecenou pruzinu
    o prumeru .5mm.
    Maji vyhodu tu, ze se s nima jeste jakz takz domluvis.
    pred lepenim odmastuji tech. acetonem(lehce nalepta povrch )
    a lepim siloxan 240.(prakticky silikon)

Na Mk4 se zatim citim tak na 70procent, myslim ze drazky bude treba vyriznout strojni pilkou. /(nemam vhodny nastroj vypada jako mala pila)

A skutecne slovince nepodcenujte, vyrobil to i ze stribra a to uz musi byt ciste silenstvi, a nebo to ma svuj duvod.
    Jeste by me zajimalo jake pouziva cerpadlo ?
    pouziva je i v serii(ja skousel pouze paralel ,serie se mi nezdala logicka)
    Skuste to tam nekdo najit .
    ja to nenasel

Standardní

cenzura
    Voky

Standardní

me se ten MK4 moc zamlouva a souhklasim se vsim co tu Radek-B rika...
    z hlediska ucinosti bude urcite MK4rulezni
    ten slovinec je vazne borec "silenec"

jinak 2Radek-B o ten MK4 mam zajem, nijak nato nespecham protoze WB mam a zatim staci ale pokud budu menit tak jedine za:
    -neco hodne ucinneho (MK4)
    -a taky mi zalezi i na designu takze bych rad blok s plexi + krasne vylestenej - proste zase (MK4 tak jak je na obrazku )
    - privod/odvod samozrejmne s co nejvetsim prumerem (10mm)
    za WB s mimy pozadavky rad dobre zaplatim

Core 2 i7 920 @ 3800 MHz | Gigabyte X58 Extreme UD5 | Asus Ati 4870X2 2GB | 6GB DDR3 1333 Zeppelin | System HDD RAID0 2x64 SSD Kingston V+ Series + 5x Samsung F1 1TB as Storage| Tagan BZ-Series 800W modular | LCD 24" HP 2475W + Xbox 360

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal Khandar
    me se ten MK4 moc zamlouva a souhklasim se vsim co tu Radek-B rika...
    z hlediska ucinosti bude urcite MK4rulezni
    ten slovinec je vazne borec "silenec"

jinak 2Radek-B o ten MK4 mam zajem, nijak nato nespecham protoze WB mam a zatim staci ale pokud budu menit tak jedine za:
    -neco hodne ucinneho (MK4)
    -a taky mi zalezi i na designu takze bych rad blok s plexi + krasne vylestenej - proste zase (MK4 tak jak je na obrazku )
    - privod/odvod samozrejmne s co nejvetsim prumerem (10mm)
    za WB s mimy pozadavky rad dobre zaplatim
    pod tohle bych se podepsal taky (i s tim "priplatkem" ), jen nemam tolik casu

Standardní

No já se zatím připojuji k tomu zavináči,protože je podle mě omyl si myslet,že ty velmi malé žebra uchladí celý blok.Teplo z procesoru se přeci nebude soustřeďovat do jednoho místa,ale blok se ohřeje celý a dost pochybuju o tom,že těch pár malých žebírek bude stíhat odebírat teplo celému bloku.Podle mě je třeba chladit rovnoměrně co největší plochu,na to,aby to ty žebra uchladily by museli mít při provozu mnohem nižší teplotu než zbytek bloku a to určitě mít nebudou.

Standardní

Citace Původně odeslal Radek-B
    Citace Původně odeslal eRTY
    a proč neuděláš i víčko z mědi, fitinky se dají koupit okolo 17,- ks z mosazi a vše zapájet. já to mám všechno řešené pájením
    POKUD TO TAK CHCES NIC PROTI JA PREFERUJU KOMPAKT A NA TOM
    OPRAVDU NI NEZMENIM.
    NEHLEDE NA TO ZE SI MUZU UDELAT PRUMER JAKY ZROVNA POTREBUJU.

MYSLIM ZE PAJENI NENI TO PRAVE , POPREMYSLEJ PROC TO PRESTALI POUZIVAT I BASTLIRI.(VERIS PAJENEMU SPOJI NA STO PROCENT)
    Já pájenému spoji věřím,problém je v ceně. Aby jsi to spájel dobře potřebuješ nějakej topenářskej kit(hlavně jde o tavidlo) a plynovej hořák.Takže pořizovací cena kitu je od 400,- a hořáku asi od 700,-. (+-)Myslíš, že když se používá v domech topnej systém z Cu trubek(všechno je pájeno), že to vyteče? řekl bych že nároky na to jsou mnohem vyšší než v kompu. (teplota vody + výška vodního sloupce(tlak))
    můj nový web : www.ertyh2o.net Athlon XP 2500+@2300MHz (200*11,5) Barton AQZEA 0331 UPMW, SOLTEK 75FRN2-RL, DDR 512MB/333Mhz, Gainward GeForce 4Ti4200 (300@600), 4x HDD Seagate Bar7200.7 8MB cache 120GB, Hercules Fortissimo III, CDRW Teac 52*32*52, Hyundai ImageQuest F790D Flat,(vodní chlazení:CPU,Chipset,GPU,4xHdd)

Standardní

Ani já bych se pájení nebál,když se to udělá pořádně,je to takřka nesmrtelný.Ovšem otázka je,jestli pájet cínem nebo stříbrem.

Standardní

Citace Původně odeslal pety
    Ani já bych se pájení nebál,když se to udělá pořádně,je to takřka nesmrtelný.Ovšem otázka je,jestli pájet cínem nebo stříbrem.
    A nemluvili jste puvodne o levnejsim provedeni

Pokud budete chtit tak vam viko machystam s plechu a spajejte si to sami
    Je to kupovat kvuli nejakym (zatim vas je asi 7) nebudu.
    A pokud jde o to teceni, tak ver tomuj ze to tece a treba i ne hned, ale casem a to delaji lidi co stim delaji kazdy den, proste to maji v ruce a to vim naprosto presne. jsem zamestnanec TPeurookna montuju okna po stavbach a rekonstrukcich temer kazdy den takze to vim.(a paji se to pajkou ktera ma vyssi obsah stribra, potom to pouzivaji lidi co spravuji lednicky a vzduchotecniku a ty pajky byvaji stribrne) A povrch musi byt pro kvalitni spoj naprosto cisty dochazi tam k athezi,

Tzn.: dochazi tam k athezi , neco jako kdyz se sem tlapka neustale vtira

Jo a zapomel jsem dalsi mozny -* pro zavinac a to je moznost zavzdusneni.
    provozoval bych ho urcite na plocho.
    (ale pro zajemce , urcite bude zarazen do vyroby)

ps: pane tlapko rad prodiskutuji jakoukoliv trivialnost nebot vic hlav vic
    vi (a cim blbejsi otazka tim lepsi a presvedcivejsi odpoved ktera nuti
    opravdu se zamyslet a vypotit takovou vec ktera presvedci i ostatni.

Standardní

tenhle vypada taky "pekne"

Standardní

[quote="Khandar"]tenhle vypada taky "pekne"

Jo to mi poslal tlapka.

jinak (mozna pro cipset)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Vodní chlazení - chladič CPU, GPU a CHIPSETU
    Založil Ezechiel v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 31.01.2005, 10:44
  2. Moje vodni chlazeni v1.
    Založil Prokop v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 40
    Poslední příspěvek: 06.06.2004, 02:10
  3. Vodní chlazení zdroje
    Založil honzanun v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 8