Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Jak zpomalit zápisu na CompactFlash na D70

Standardní Jak zpomalit zápisu na CompactFlash na D70

Je mi jasné, že většině z Vás budu připadat jako blázen, ale potřeboval bych zpomalit zápis z NIKONu D70 na CF kartu. Důvod je, že bych rád použil D70 pro timelaps (časosběrné snímání). Bohužel fotoaparát je nabourán (uražen interní blesk) a zpřetrhali se nějaké drátky, takže nefunguje IR přes které by to bylo realizovatelné, tzn. napadla mě metoda, nastavit kontinuální snímání, zamáčknout spoušť a nechat foťák ať si cvaká. Bohužel FPS je zbytečně moc velké na timelasp tak bych rád zpomalil zápis na CF a tím snížil FPS zhruba na jeden obrázek za 5 vteřina.

Dotaz teda zní: jak zpomalit zápis na CF na D70?

Standardní Re: Jak zpomalit zápisu na CompactFlash na D70

Citace Původně odeslal sinisini Zobrazit příspěvek
    Je mi jasné, že většině z Vás budu připadat jako blázen, ale potřeboval bych zpomalit zápis z NIKONu D70 na CF kartu. Důvod je, že bych rád použil D70 pro timelaps (časosběrné snímání). Bohužel fotoaparát je nabourán (uražen interní blesk) a zpřetrhali se nějaké drátky, takže nefunguje IR přes které by to bylo realizovatelné, tzn. napadla mě metoda, nastavit kontinuální snímání, zamáčknout spoušť a nechat foťák ať si cvaká. Bohužel FPS je zbytečně moc velké na timelasp tak bych rád zpomalil zápis na CF a tím snížil FPS zhruba na jeden obrázek za 5 vteřina.

Dotaz teda zní: jak zpomalit zápis na CF na D70?
    u canonu jde tohle resit propojenim s pocitacem. neumi to nahodou nikon taky ?
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

JJ to Nikon umí taky, ale rád bych dělal timelaps mimo PC, respektive bych foťák někam přidělal a několik hodin ho nechal snímat.

P.S. ještě takový dotaz: předpokládám, že fps by mělo jít nastavit ve firmwaru, neexistuje nějaký editor na firmware pro Nikon?

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

ciste teoreticky - cetl jsem o moznostech zrychleni zapisu - zvetsenim velikosti sektoru na CF. Zkus ji preformatovat s co nejmensimi sektory, treba to bude neco platne.
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

sice opet neodpovim na otazku, ale mozna by tvuj problem resila nektera z tehle krabicek:
    http://www.dealextreme.com/search.dx....nikon%20timer
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Nad touto variantou jsem taky přemýšlel, bohužel mám D70 nikoliv D70s a to znamená, že nemám možnost připojit dálkovou spoušť do USB (jiný konektor D70 nemá, respektive D70 nemá žádný konektor pro vstup). Slespoň jsem to vyčetl z dikuzí že spoušť na D70s na D70 nefunguje (taky jsem zkoučel propojovat jednotlivé piny na USB, ale k odpálení spouště nedošlo).

Přesto díky za snahu :-P

-----

Ještě k odpovědi od KtK, to určitě vyzkouším a dám zprávu jako to dopadlo.

Taky mě napadla jedna možnost, ale pravděpodobně je to blbost, přerušit nějaký kontakt na CF (myšleno tak, že data pujdou např. po 2 linkách a ne po čtyřech). Ještě jsem nečetl specifikaci CF, takže je možný, že je to úplná hovadina.

a co takhle "neco" mechanickeho, co bude v definovanych intervalech "mackat" spoust?

programovatelná drátěná spoušť s nastavitelnými časovými intervaly se dá na ebay koupit za "pár stovek"

No pokud nekdo víte o nějaké drátové spoušti na D70, nebo o mechanické, která bude mačkat tlačítko spouště tak prosím dejte nějakej link, já o ničem nevím.

např http://cgi.ebay.com/Timer-Remote-Cor...item414db24392 .. další si tam jistě najdeš sám.

Sry, ale jak už název vlákna a předchozí posty napovídájí vlastním D70!!!

toho jsem si plně vědom. ale také jsem si vědom často nedostatečných popisků aukcí. liší se konektor pro D70 od konektoru pro D90? pokud ano, tak jsou Nikonu prasata. nicméně u stejného nebo jiného prodejce si můžeš najít typ pro D70, tento jsem sem dal jako první rychle nalezený pro inspiraci.

Tak jo ještě jednou...oba dva fotoaparáty mají USB, ale D70 na rozdíl od D70s a D90, nepodporuje přes toto USB odpálení spouště, tzn. kabelovou spoušť s konektorem na D70 nenajdu (byl bych moc rád kdybych se mýlil, ale dle různých diskuzí spouště na D70s na D70 nefungují).

mas naprostou pravdu, sam jsem mel D70 a opravdu nema konektor pro dratovou spoust, pouze IR senzor.

za davnych casu se prodavaly mechanicke timery.
    viz. http://home.att.net/~drt-3d/toys/timers/index.htm

Takže k původní otázce - zpomalení karty na 0,2fps je nereálné. Musíš najít jiný způsob.
    V případě že konektor není a IR nefunguje, napadá mě jediné řešení - vzhledem k tomu, že foťák je už bouraný, vytáhl bych dráty přímo z tlačítka spouště a použil klasický intervalový spínač.
    Čistě teoreticky by bylo možno použít i nějaký mechanický systém, který by namačkával spoušť, ale pokud nemáš známého v robotice, ani bych nad tím neuvažoval.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Jsem si tohoto řešení vědom, ale snažil jsem se přijít na nějaké jiné. Do otevření se mě moc nechce, bojím se, že už to nedám dohromady

Foťák fotí a je mi líto ho úplně zrušit , na druhou stranu, mě asi jiné řešení nezbývá.

P.S. teď jsem skoušel frame rate a našel jsem starou 128MB kartu, na kterou když dám focení do RAWu + JPEG tak se dostávám na cca. 0,5 fps, takže kdyby se mě podařilo sehnat hodně starou kartu s kapacitou aspoň ve velkosti několik GB tak mám vyřešeno
    Naposledy upravil sinisini; 23.03.2010 v 17:26.

Veľké karty väčšinou majú rýchlosť aspoň 133x. Takže zase máš smolu. Predaj D70 na súčiastky do nejakého servisu a kúp nejaký kompakt ktorý toto dokáže. Napr. nejaký Canon IXUS, tie mávajú takúto funkcionalitu.
    Intel Core i7-6700K @4.4 GHz | Noctua NH-D14 | GA-Z170-HD3 | 4x 8GB 2400 MHz CL12 DDR4 RAM | Sapphire HD 7770 GHz Edition Vapor-X | Samsung 850 EVO 250 GB SSD | Adaptec 71685 | RAID 5: 4x Samsung F2 HD154UI (1500GB, 32MB cache, 5400rpm) | RAID5: 4x WD30EFRX (WD Red 3TB) | Asus DRW-2140L1T | Dell U2515H | Seasonic X-750 | Fractal Design Define R2 black | 3x Noctua NF-P14 FLX | Noctua NF-S12B FLX | APC Smart-UPS XL 750VA
    Intel Core 2 Quad Q9300 | 2x 2GB A-DATA Vutesra 800 MHz DDR2 RAM | Adaptec 5405 | RAID1: 2x WDC R3 WD57502ABYS (750GB, 32MB cache, 7200rpm) | Fractal Design Define R3 black | APC Smart-UPS XL 750VA + APC Smart-UPS XL 24V Battery Pack
    Nikon F100 | AF 35/2 D | SB-800 | Velbon Sherpa 450n | JOBY Gorillapod SLR-Zoom | Lowepro Mini Trekker | Lowepro Orion Trekker II | Crumpler Pretty Boy 2500 (M)
    Dell Latitude D830 | Intel Core 2 Duo T7300 @2GHz, 4MB L2 cache, 800MHz FSB | Intel 965 (Santa Rosa) | 2x 1GB DDR2 RAM, 667MHz | GMA X3100 | 15,4" WSXGA+ LCD | Hitachi 120GB HDD, 7200rpm 16MB cache | Wifi 802.11 b/g/n
    Lenovo Thinkpad X200s | Intel Core 2 Duo SL9400 @1,86 GHz, 6MB L2 cache | 2x 4GB DDR3 RAM | Intel HD 4500 | 12" LED WXGA+ LCD | Intel 320 80GB SSD

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. TEST: Canon EOS 30D + EF 17-40/4L vs. Nikon D70 + AF-S 18-70/3.5-4.5
    Založil tominek v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 22.09.2006, 20:55
  2. [BUY] EDIT D70 nebo 300D případně D100???
    Založil brazilterrorist v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 33
    Poslední příspěvek: 17.07.2005, 19:28
  3. 300D vs D70
    Založil sasha v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 09.07.2005, 16:12
  4. [buy] 350D vs. D70 + objektivy
    Založil theedge v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 27
    Poslední příspěvek: 01.07.2005, 16:14
  5. Jak zpomalit CD-ROM MSI 52x?