Mám case Fractal Design R2 a chcem pretiahnúť napájací kábel cez horný otvor pre kábeláž. S 20pin konektorom ktorý mám na svojom Fortrone som sa už dosť potrápil a bojím sa že 24-pin ani neprejde cez ten otvor.

K zdrojom: Modu87+ sa mi páči ale ako som teraz pozeral recenzie, myslím si že by mi bohato stačilo aj niečo čo má 400-450W. V testoch bol maximálny odber pri nadupanej zostave pretaktovanej na 4GHz okolo 425W. Myslím si že môžem spustiť z nárokov na výkon. Teraz už iba doriešiť tie káble pre disky. Všimol som si že väčšinou druhá vetva má koncovky kombinované, SATA a Molex spolu. Preferoval by som niečo kde bude iba jeden Molex, dva budem potrebovať iba vtedy keď budem už mať 8 diskov

Inak aktuálne ma oslovila doska Asus P5Q Premium nakoľko má 6+4 SATA portov, lenže nie je mi jasné či to má eSATA alebo nemá. V popise píšu že má pribalené príslušenstvo "1x eSATA + 1-port 1394 (4-pin) module" ale v manuále nie je o tom nič viac, ani zmienka o tom že kam sa to zapája a podobne, tak teraz som z toho tak trochu mimo. Inak nechápem načo tam dávajú 4 gigabitové sieťovky Marvell. Bol by som radšej keby tam bola iba jedna poriadna od Intelu a hotovo. Ďalej ešte budem musieť zistiť či sa z toho radiča Sil5723 dá bootovať, lebo časom plánujem mať na ICH10 RAID5 zo šiestich diskov.
A teraz pozerám že sa mi tam možno ani nezmestí Freezer XTREME Rev.2. Kurvadrát, moc veľa otázníkov a to ešte o spolahlivosti RAID5 zo šiestich diskov na ICH10 ani nebola reč.

Lepšie by bolo kúpiť poriadny HW radič, len cena za 8-port sa mi už nepozdáva. 500 € oproti nadupanej doske za 150-200 € je predsalen priepastný rozdiel.