Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: (Starsi?) digitalni zrcadlovka pro manualni objektivy

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    273

Standardní Re: (Starsi?) digitalni zrcadlovka pro manualni objektivy

Citace Původně odeslal Wohmatak Zobrazit příspěvek
    Doplnkova otazka: Mel jsem K100D se setakem a ten vubec nebyl spatnej, ale kdyz uz bych mel nejaky AF sklo (coz se vzdycky hodi, protoze ne vsechno jde dobre fotit manualem), tak bych si predstavoval trochu vetsi rozsah. Da se sehnat nejake sklo s rozsahem rekneme do 80-90mm, ktere mi neroztrhne penezenku? Abych vedel, jestli mam chtit pouze telo, nebo pripadne to brat rovnou i s tim setakem.
    Svoji K10D jsem koupil i s objektivem 16-45mm/4 (který je mimochodem velice dobrý a ani není drahý), ale časem jsem dospěl k tomu, že ten rozsah je na zoom malý (a světelnost sice konstantní, ale relativně vyšší). No abych nezdržoval podařilo se mi koupit za 5k objektiv Tamron 28-75mm/2.8, který dosahuje výborných výsledků a má skvělý poměr cena/výkon. Je to verze Di (= upraveno pro digital), ale IMHO ho lze použít i na klasických kinofilmových zrcadlovkách.
    To širší ohnisko sice není 24mm (jako to má Sigma a měl tuším i Pentax), ale vzhledem k tomu co fotím, tak tento objektiv z těla moc nesundávám.
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Standardní Re: (Starsi?) digitalni zrcadlovka pro manualni objektivy

Mno, jen jsem chtel to tema prinejmensim prozatim uzavrit - vyse zminovanou aukci jsem vyhral, setovy objektiv pravdepodobne vymenim za Tamron 18-200 (nejsem bohac a ni tolik nelpim na supermega obrazove kvalite ) a k tomu si budu dokupovat manualni sklicka, uz mam na ceste nejakou 50ku od Chinonu a samozrejme makro krouzky :P
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. 10/05 Digitalni zrcadlovka 15-20k
    Založil V@sik v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 20.10.2005, 14:12

Pravidla přispívání