Pro hledače malých, ale schopných regálů bych vřele doporučil vyzkoušet nepříliš známé, ale o to lepší Cambridge Audio S30. Pro mě nejsou - pod 8" basák není basák, a i ten osmipalec je pro mě značně na hraně (to jen aby si někdo nemyslel, že protěžuju co mám doma ).

Obecně - pokud chceš, aby to umělo nějaké basy, tak pod 6.5" středobas bych nekoukal (je fakt, že třeba takové Revelatory od Scan Speaku umí zabasovat dost slušně i v téhle velikosti, ale samotný reproduktor stojí stejně jako pár beden zde hledané kategorie).

Aktuálně se mi navzdory nepříliš valné pověsti Behringeru dost líbí Behringer B3030A, akorát si myslím, že mají uvedenou špatnou cenu - všude jinde jsem je našel téměř dvakrát dražší. Za tuhle cenu by to imho bylo výborné, starší pasivní model jsem doma měl a v rámci kategorie byl zvuk podle mě úplně v pořádku.

Pokud bys netrval na novotě, tak na Audiowebu se prodávají regálovky navrhované a odladěné od RNDr. Sýkory - http://img194.imageshack.us/img194/5115/pic0114aj.jpg
Osazení je SEAS P17RCY středobas a 25TAF/D výška.
Nic zde zmiňované by na tyhle regálovky zvukově nedosáhlo, dokonce věřím, že ani dvakrát až třikrát dražší bedny by je zvukově nepředčily - cena je 4200Kč. Mrknout můžeš zde