Výsledky 1 až 25 z 111

Téma: Sigma SD15

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Sigma SD15

SD15: amazon - předobjednávka: $859 (~ 17 tisíc)

http://www.amazon.com/gp/product/B00...SIN=B003AMST8K
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Aneb SD15 je opět dražší než veškerá "konkurence" ...
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

SD9 stála $1800
    SD10 $1600
    SD14 $1600
    SD15 $860

Mně to nepřijde špatný. Všichni čekali mnohem víc (optimisti hádali $1000). Je to zhruba stejná cena jako za 550D, tzn. nejnižší řadu od Canonu. Předchozí generace Sigma pozicovala proti konkurenční střední třídě.
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci

550D je nejnizsi rada? A kdy se tak stalo?
    | P67 + 2500K@silent |

xxxD - nejnižší řada
    xxD - střední třída
    xD - nejvyšší třída

Tak to bylo od začátku. A tak je to i na wikipedii:

Kód:
    Consumer/Entry-level - 3- or 4-digit model number. 
    Advanced amateur/prosumer - 2-digit model number 
    Premium - 1-digit model number
    Professional - model number 1
    Sigma původně své produkty cenově stavěla proti xxD (střední třída) a nyní přešla proti xxxD (nižší třída).

Já bych se tou wikipedií zase tolik neřídil Existuje ještě níž EOS 1000D, ale to je fuk všecko jsou to šroty.

Každopádně konečně konkurenceschopná cena, přeci jen je to z mého pohledu sice super čip, ale příliš malý a zabalený v pitomém těle.
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Čím dál a více se o tohle zajímám, tím víc zjišťuju, že s Foveonem jako čipem je TOLIK problémů, který se musí řešit a kompenzovat, že mi připadá téměř jako zázrak, co z toho Sigma dokázala dostat a že to vůbec nějak funguje.

Velikost čipu je podle mě problém jen s ohledem na hloubku ostrosti (pokud chce někdo úzkou) a horší dosažitelnost širokých ohnisek.

Když pominu ty nedostatky, který už Sigma vyřešila na tělech novějších, než je SD14, tak nemůžu říct, že by mi vysloveně něco vadilo - ale je pár věcí, který bych ocenil:

1. live-view s výklopným displejem... makro je jedna z věcí, na kterou se foveon hodí a tohle by práci s makrem fakt hodně pomohlo
    2. stabilizace na čipu - vzhledem k limitované použitelnosti vyšší citlivosti by se to hodilo
    3. výdrž baterie - ale to spíš kvůli pohodlnosti - dvě baterky v gripu už nějakou dobu vydrží a další dvě rezervní nijak draho nevyjdou, ale bylo by to prostě fajn

Jinak hrozně fajn věc je, že je to tělko velký, masivní a ač není prezentovaný jako odolný proti počasí, tak už mi párkrát spadlo, přelila se přes něj voda, namoklo, nasněžilo na něj a stále jede dál...

Co mě zklamalo na SD15 jsou SD karty... CF mi přišly lepší. Výhodnější poměr cena/kapacita/rychlost u velkokapacitních verzí, nulové problémy s kompaktibilitou, velká odolnost (SDéčko stačí párkrát ohnout a je odepsaný...)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Sigma DP1: kompakt + Foveon X3
    Založil no-X v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 117
    Poslední příspěvek: 19.11.2010, 13:39
  2. Nové objektivy Sigma na 4/3
    Založil jan555 v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 36
    Poslední příspěvek: 03.02.2008, 08:58
  3. Sigma, Tokina: nové APS-C sklá
    Založil e1 v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 16