Ano, poslední dobou i sebelepší značky se ponořili do vod kde dříve plul jen Samsung. Ala totální nekonzistentní kvalita disků. Extrém byl když jsem si tak 3 měsíce dozadu v práci vzal ze skladu 5 Sansungů F3 500GB. A všech 5 jinak vibrovalo a mělo jinou přístupovku. ( rozptyl až 3ms). Asi měsíc dozadu jsem testoval ty nový hitachi 1TB dvouplotny. Hned zprvu jsem byl nemile překvapen tim, že vibrovali více než moje starší 1TB tříplotna stejného výrobce. Před týdnem si ale kolega jeden koupil domu, tak jsem mu řekl že mu ho testnu než si ho odnese ať má jistotu. A málem se ve mě krve nedořezalo. Ten disk byl total silent, člověk ani nepoznal že běží když ho držel v ruce. A teď.... neGryk si domu přinesl disk kterej vibruje ultra moc - btw je to důvod k reklamaci.
Předvčírem jsem si udělal test 5400rpm 500GB disků do noťasů. Co se výkonu týče: 1. Samsung 2. Hitachi 3. WD (ale rozdíl od Hitachi téměř nulovej). 4. Seagate.
Co se akustiky týče tak: 1. Samsung 2. Hitachi. 3. Seagate. 4. WD.
Ten WD vibroval, tak že na velkém stole kde ležely 3 monitory, 3 desktop sestavy... tak ten celej rozvibroval. Jinak celkovým vítězstvím Sangungu jsem byl překvapen, ale neberu ho na těžkou váhu, protože vim, že kdybych vzal ze skladu jinej, ten samej disk, dopadne to úplně jinak. Nicméně selhání WD.... A teď u nejnovějších modelů už i u Hitachi mě vede k jedinému závěru - disky už jsou taky jen naprostá spotřebka, kvalita neni nikde. Vše je to o tom hoďte si korunou ať na vás vyjde lepší kus. Snad jen Seagate/Maxtor si troufnu tvrdit že je jistota že to nebude nic moc.
To e1: Za WDčka vyměnit můžeš, klidně i ty greeny. Akorát ve vlastním zájmu se vyhni EARS sérii ( 4K clustery ).