Výsledky 1 až 25 z 66

Téma: Intel Atom - sestavy, zkušenosti

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Intel Atom - sestavy, zkušenosti

Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
    Tak mas na tom 2*intel sitovku + je to preci jenom "server class" mobo.

Cena je odpovidajici -- preci jenom to nebude nic pro SOHO.
    Toto jsou me subjektivni argumenty proti teto desce:
    - "Server class" si nejak nedovedu predstavit s temi notebookovymi SO-DIMM.
    - pro pocitac s Atomem jsem rad ze muzu vyuzit stavajici pomale DDR2 pameti, ktere jdou preci jen lepe a levneji sehnat nez SO-DIMM stejne kapacity
    - Pokud chci pripojit 6 disku, tak nebudu vyzadovat mini ITX format. Bedna se 6 disky proste bude velka, mini ITX format tedy nevyuziju.
    - Grafika je Matrox G200eW a ma jenom D-SUB vystup. Matrox jsem mel v oblibe, ale v dnesni dobe bych se mu spise vyhnul kvuli ovladacum.

Porovnani s klasickou mATX deskou:
    U pocitace s touto deskou s Atomem lze predpokladat stavbu kvuli spotrebe.
    Pokud to nahradim klasickou mATX deskou s levnym CPU AMD a chipsetem napr AMD 780V, ktere poridim nove za 2500,- Kc s DPH. Dostavam spotrebu dejme tomu 50W bez HDD. Mam i vetsi vykon. Sitovku muzu pridat vzdy, neni draha.
    Aby se mi sestava postavena na X7SPA za 5500,- zaplatila na snizene spotrebe energie, tak by musela zrat kolem 10W aby se mi pri non-stop provozu za dva roky zaplatila. (rozdil je 40W x 24 hodin = asi 1kWh denne, takze uspora 4kc denne kdyz jsem optimista, za rok tedy 1500,-)
    X7SPA tipuju ve skutecnosti tak na 30W - takze uspora je daleko mensi. Ta deska se mi proste za dobu sve moralni zivotnosti nezaplati.

Jedinou vyhodou je pasivni chlazeni, ovsem kdyz vyuziju pripojeni 6x SATA disky a napajim to solidnim ATX zdrojem, tak tichou pasivni desku proste nevyuziju - uz jenom kvuli vsem tem diskum chci nejake proudeni v case.

Smysl by to pro me melo, kdyby ta deska mela DVI a stala jako D510MO + HDD radic + sitovka + neco malo navic, tedy rekneme do 2500,- s DPH.

Je to moje subjektivni hodnoceni, ale ty X7SPA desky za tu cenu budou tezko hledat cilovou skupinu.
    Naposledy upravil Sasa; 04.03.2010 v 00:59.
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. SAS radic LSI 8204ELP vs Mobo Supermicro X7SBA
    Založil NeMeM9aA v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 29.06.2008, 15:19
  2. Intel 100+ Management problem
    Založil Whistler v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 17.10.2004, 18:41
  3. Aku dosku k Intel Pentium 4/ 3.0C GHz 800MHz FSB, 512K ??
    Založil janko_2004 v sekci fóra Intel čipové sady
    Poslední příspěvek: 26.06.2004, 05:22
  4. INTEL APPLICATION ACCELERATOR x INTEL U-ATA STORAGE DRIVER
    Založil sot v sekci fóra Základní desky
    Poslední příspěvek: 14.09.2003, 00:02

Pravidla přispívání