Ahoj. Snad i po více než 10ti letech mi dosloužila Microsoftí IE 3.0 a potřebuju nového hlodavce. Po těch letech je síla zvyku obrovská a tak hledám něco s podobnou ergonomií.
Protože jak vidíte nemám v myších moc velký přehled a ani zkušenosti prosím o radu.
Moje požadavky:
1 - Myš radši drátovou ale není to podmínka pokud bude nějakej rozumnej model s dlouhou výdrží a dobrou vyvážeností.
2 - Větší myš s pohodlným úchopem pro praváka. Jsem zvyklý myš ovládat i dlaní a ne jen prsty. Na horní straně myši mám jen 2 prsty - ukazovák a prostředník (kolečko jsme zvyklý ovládat ukazovákem).
4 - Klasické herní kolečko -> které skáče po polohách a zároven slouží jako tlačítko (pokud možno tiché).
5 - Myš musí umět 400 dpi ! Síla zvyku po 10ti letech hraní a práce v Photoshopu na IE3.0 - jsem zvyklý spíš na menší senzitivitu.
6 - klasicky 2 tlačítka na palec která musí být dobře dostupná ale nemělo by docházet k nechtěnému zmáčknutí. Celkový počat použitelných tlačítek min 5, klidně i více ale ne na pravé straně myši.
7 - Větší skejty aby se hned neojezdily.
8 - Celková kvalita zpracování, trvanlivost a ne moc lesklých plastů (Libí se mi Razor Imperator, ale ty lesklé kluzké plasty na bočních stranách bych nesnesl).
9 - Cena do 2k.
Koukal jsem se na nějaké zajímavé kousky ale na každém mi něco vadí:
- SteelSeries Ikari Laser - jsou stížnosti na kvalitu ( hned začne chrastit kolečko a myš se často odpojuje - časté reklamace) Jinak vypadá super.
- Razer Imperator - Taky vypadá ideálně, ale lesklé plasty po bocích kde se myš drží palcem a malíkem bych nesnesl (to je ergonomický nesmysl).
- Roccat Kone - taky vypadá dobře, ale snad funguje od 800dpi výš (neumí mých 400) a prý špatně klouže.
- Razor Mamba - vypadá dobře ale je děsně drahá (úlet). Navíc ty veliké tlačítka na palec na mne působí že jsou v místě kde držím myš a že by docházelo k nechtěnému zmáčknutí.
- Teď ještě koukám na Gigabyte GM-M8000 a taky nevypadá vůbec zle ...
Dík za tipy. Nevíte kde by bylo v Brně možné si některé modely osahat ?