Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: BenQ V2400 LED - nastaveni

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Standardní Re: BenQ V2400 LED - nastaveni

No to právě nejsou. Měl jsem v rukou i top TN panely, a musim říci že dnes to tak neni. TN dle mého názoru co se barev a úhlů týče, zaznamenalo vrchol někdy 2005 - 2007. U těch typickejch 19 co měly 1280x1024 a docela to ušlo. Ale dneska no... do boků je to ok, ale nahoru a dolu, i když se člověk dívá rovně tak je to nepoužitelný. Jo je to extra levný.. ale ehm... to prostě nejde.

Žádnejch 140°, zkus se jen víc posadit do židle a jít tak 10° dolu.
    The best Unreal Tournament maniac.

Senior Member Avatar uživatele Moralles
    Věk
    43
    Vliv
    271

aby se ty barvy hly, tak musim dat hlavu dolu na uroven desky stolu. a to opravdu neni pracovni pozice .
    ja nerikam, ze to je na profesionalni upravu fotek. uz proste neprahnu po panelech IPS, PVA i kdyz jsem pred nekolika lety kdyz jsem si koupil (1. MVA - belinea 2. S-IPS L2065 3.S-PVA EIZO 4. zase S-IPS L2475)
    rekl, ze TN nikdy vice. jestli udelam 1-2 fotky/mesic ve PS a jdu si je vytisknout na A4-A2 tak k tomu panel za 13.000,- nepotrebuju - aspon ja uz ne.

u tady ten panel jsem vzal vice mene kvuli designu.
    jeste k ty kalibraci, kdyz uz tu sondu mas doma, tak kalibrujes vsechno , TV LCD, notas, kdyby sla zkalibrovat mikrovlnka tak ji dam taky . sem to davam na forum pro zajimavost. aby lidi mohli porovnavat treba pri koupi.
    kazdy se treba k sonde nedostane...
    Naposledy upravil Moralles; 11.02.2010 v 20:23.
    PC: X61, FOTO: Canon 450D, Carl Zeiss Pancolar 50/1.8, Pentacon 50/1.8 | Nikon FE + tokina 24/2.8, http://hdsunset.blogspot.com/ - http://robinrezek.com/

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Tak už jsem na to, ehm... "přišel". To jak se mi zdály starý TN tak 2006-2007 lepší jak ty dnešní, tak to byla realita. Ony totiž čistokrevný TN se dnes už moc nedělaj. 90% dnešních rádoby TN obrazovek jsou totiž ASI - TN panely, to je ještě znatelně horší než klasické TN, ale málokdy se dočtete že tam ten panel je.

Včera jsem viděl jeden BenQ co měl klasický TN (novej myslim ňákej 2220 HD) a nedalo se to srovnávat, aby se z oranžový stala červená a total se rozhodily barvy tak jsem musel jít o 30 stupňů a více níž... prostě monitor nebyla žádná barevná bomba ale dal se a celkem příjemnej na koukání, pokud máš takovej, tak je to ok.

Ale 90% těch dnešních TN jsou ty ASIčka... typicky všechny ty masově prodávaný Sasungy nebo LG.. a ty se fakt nedaj, v některejch barvách je tam duha i když se člověk dívá rovně.
    The best Unreal Tournament maniac.

Tady jsou kdyžtak další výsledky a dva zkalibrované ICC profily. Abych pravdu řekl, měl jsem jej doma týden a mám z něj rozporuplný pocit. Na jednu stranu slušné barvy, na drhou strany pro mě viditelný šum. Úhly se s PVA EIZO, co mi stojí vedle na stole nedají srovnávat.
    Internetová fóra, diskuse, seznamky a chaty jsou plné lidí, kteří o sobě říkají, že něčeho dosáhli. Jde však o pouhý přelud krmený vlastní ješitností. Skutečný život, aniž by o tom tušili, se jim vzdaluje, každým dalším úderem do klávesnice. Za skutečné lidi mluví jejich činy a ne vlastní slova.

Senior Member Avatar uživatele Moralles
    Věk
    43
    Vliv
    271

ja nevim. podle me tyhle profily nema moc cenu stahovat. jelikoz kalibruju graf kratu. a kazda grafika ty vystupy ma trochu jiny. urcite nemalou roli tam hrajou ovladace, takze tohle bych nevidel moc pouzitelne.
    PC: X61, FOTO: Canon 450D, Carl Zeiss Pancolar 50/1.8, Pentacon 50/1.8 | Nikon FE + tokina 24/2.8, http://hdsunset.blogspot.com/ - http://robinrezek.com/

Bohužel realita je taková,že i hodně oblíbená sonda i1D2 velmi rychle stárne a po roce začne barevně "šilhat" do modra do zelena. Pak kalibrovat monitor, který se barevne houpe, na 8-bitové GK, s kecající sondou fakt nemá význam.

Citace Původně odeslal NANAO Zobrazit příspěvek
    Bohužel realita je taková,že i hodně oblíbená sonda i1D2 velmi rychle stárne a po roce začne barevně "šilhat" do modra do zelena. Pak kalibrovat monitor, který se barevne houpe, na 8-bitové GK, s kecající sondou fakt nemá význam.
    Jakou sondu tedy doporučujete?
    Internetová fóra, diskuse, seznamky a chaty jsou plné lidí, kteří o sobě říkají, že něčeho dosáhli. Jde však o pouhý přelud krmený vlastní ješitností. Skutečný život, aniž by o tom tušili, se jim vzdaluje, každým dalším úderem do klávesnice. Za skutečné lidi mluví jejich činy a ne vlastní slova.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Zapojení svítivých LED
    Založil Johny_g v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 69
    Poslední příspěvek: 16.06.2016, 08:20
  2. Základy nastavení HW routeru - návod
    Založil Hardman v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 04.01.2011, 11:47
  3. Napájení 1W LED na 230V
    Založil Firuz v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 03.12.2009, 17:30
  4. úprava LCD na LED podsvícení?
    Založil Firuz v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 19.09.2006, 15:41
  5. Jakou fosnu pro AMD s velkymi moznostni nastaveni BIOSu?
    Založil Lopan v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 10.07.2003, 12:47

Pravidla přispívání