Mozes si fotky spracovt inde a nasledne cely temp katalog importovat/prenasat ako budes potrebovat (robit to ako cele katalogy ma vyznam z pohladu vlajockovania, ktore XMP subor zamerany na develop settings proste neobsahuje).
Osobne som v sucasnoti presiel komplet na DNG, kde su nastavenia pre develop tiez v subore a ak by som si upravil fotky inde a nemam zaujem o prenos "vlajociek" ci asi aj inych extra hodnoteni co obcas pouzivam (hviezdiciek, farbiciek a bohvie co este), tak si vystacim s prenosom samotnych suborov. Preco som to previedol? Usetril som kopu miesta a nemusim sa zaoberat .xmp subormi + nikon softy nehodlam pouzivat, pretoze nemam jediny dovod.
S farbami nemam problem - nemal som ho vlastne nikdy, pretoze uz s problematickou 1ckou som si proste upravil factory profil a bolo vymalovane. Medzitym sa profily radikalne zlepsili a odhadujem, ze by to problem byt nemal. V nicom inom som nedokazal s RAWmi pracovat rychlejsie a nic ine neumoznovalo, aby som mal ciste RAW data a par metadat navrch, co je skvele naproti uchylnemu exportovaniu a podobnym blbostiam.
Kukam, ze toto je aj tak OT prispevok, tak ho radsej utnemzaoberat sa kvalitou vystupu na takejto urovni som prestal mat potrebu v davnej dobe a zmakol som zo svojich 6mpix fotiek s LR+PS dostat aj A4+ bez jedineho problem
![]()