U ATI už je poměrně pravidlem, že s vydáním nové technologické řady kvalita ovladačů klesne i pro tu starou.

S novejma driverama jsem s HD4890 měl problémy s nefunkčním AF i když ho člověk nastavil naplno, totálně všudypřítomnym nefunkčnim TRAA (týkalo se i HD 5xxx), ale tim se v recenzích moc nezabývaj tak to evidentně prošlo. S HD2900 mam jednu XT a jednu PRO 256bit, šílené problémy, záseky, artefakty v některých starších hrách co dříve šly ok. Restarty driveru i na ploše, atd. Pak jsem to zkusil místo na win7 32bit na XP 32bit a problémů ubylo, ale stále mi nefungovalo to AF a TRAA, tak jsem zkusil drivery z období zhruba půl roku před vydáním HD5870, a oala, vše naprosto v pořádku, všechny problémy pryč. Dost problém je to ale s win7 pro který tak starej driver neni a rvát tam starý drivery na Vistu, u kterejch pak nefunguje CCC, no....

Pamatuji si na podobné excesy s X1xx kartama když přišla HD2900XT, taky se kvalita driverů zhoršila i pro starší karty.

Zkrátka nevim co SW oddělení ATI teď dělá. Z minulosti známé zvyšování výkonu s novými catalysty u nových karet se tentokrát nekoná, a každej novej driver od vydání HD5870 má víc problémů než ten předchozí. Ano třeba 2 věci vyřešej, ale 4 přibydou a nefunguje to co předtim fungovalo.