Díky za odpovědi.Asi tedy jen přeinstaluji na W7 64bit a ten novej 500GB hdd (posledních asi 8let to zlenosti dělám tak že koupím novej disk a prepinam v BIOSu na starej dokud si nejsem jistej že už tam vesměs nic neni). Sice ten intelackej disk neni az takova darda,ale levne to neni - 4900+posta z www.asus.cd a kdovi kdy by to dodali.

Otazkou je nakolik by snim byli problemy a nakolik klesne do tech 6-8mesicu cena ci prijdou novejsi typy ktere budou rychlejsi - o kapacitu tu zatim ani tak nejde tech 80GB je vic nez dost v mem pripade.Takže bych si to vyzkousel si stim pohrat a přinejhorsim bych musel sestavit novou masinu jak tak koukam .

Otazkou pro me zustava jak si tyhlety strizny(Vegas) poradi s vicejadry,zda uz to pod W7 64bit jede tak aby se dalsi jadra neflakala nebo je to porad nedotazene a jen si to semtam na neco zobne. Mozna by to chtelo nejaky srovnavaci test prevodu souboru abych vedel jak moc bych si nejakou masinou ala i5 ci i3 nebo i7 (zas davat za CPU vic jak 3tis je mozna skoda kdyz vetsina jde pretocit,ale mozna tam jde o tu cache a pameti ci kdovi) a radeji to vrazit do te pameti (otazkou je kolik GB RAM pro tech 5-25min zaznamu HD 1280*720/60s) .Mozna tech 8-12GB by bylo unosne i financne.

Bohuzel se musim prznat ze kameru mam pres rok a moc jsem sni nenatocil a co jsem se pokousel strihat tak katastrofa z hlediska casu.Mozna byl vte dobe navine SW a pak moje casova zaneprazdnenost se tomu venovat a ted jem doufal ze po roce to pujde lip a chtel jsme si trosku pomoci diskem.Zda se ze to ale nema moc smysl a tak jeste tech 6-8mesicu pockam na novy PC . Bohužel jak to posledni dobou okrajově sleduji tak se toho asi moc nezmění a střih videa bude pořád na přesnoc .

Ale jsem se rozepsal .