Zdravím, vím že některý moje dotazy budou trapný, ale přesto:
5.2.2007 byla u Agemu v SK koupena grafická karta GF8800GTS (záruka 36 měsíců), která se jedním přeprodejem dostala ke mně, předevčírem částečně odumřela a já ji tedy budu muset reklamovat. Agem si od té doby sice vytvořil pobočky i v ČR, ale psal jsem jim a vypadá to, že je to hodně oddělená firma a reklamaci věci koupené v SR v ČR vyřizovat nejde.
S tím jsou tedy spojené nějaké záležitosti:
a) Když něco reklamuju a posílám to poštou (zatím jsem vždy řešil reklamace osobně), má se ten protokol (inicály, popis závad, soupis příslušenství atd.) normálně vložit do toho balíku?
b) Když bylo zboží koupeno na Slovensku, je třeba tento dokument napsat slovensky (to možná zní vtipně, ale věřím, že kdybych něco koupil v DE nebo FR, tak bych asi pak česky psanej protokol o závadách poslat nemohl)?
c) Nejsem na původní faktuře napsán jako odběratel, bude se to primárně řešit se mnou, nebo s tím, kdo je tam napsán?
d) Nebude lepší než si projít nějakým martiriem prostě zajet do Bratislavy a vyřídit to osobně? Z Brna to není zas tak daleko, abych tuto možnost vyloučil ...