nejsem si jisty, jestli tomu dobre rozumim ale proc proste nedava dhcp primo ten ovislink a nepripojis k nemu jenom switch?
a kdyz tedy k nemu mas router tak by snad mel mit wan ip ve stejne siti jak vnitrni interface ap ne? nedava mi smysl mit razeni
wzduch [AP] 192.168.1.2 | 10.0.0.50 [router] 192.168.2.1 > DHCP to hosts
ja to mam teda doma
wzduch [AP] 10.x.x.1 | 10.x.x.2 [pix] 192.x.x.x > DHCP to hosts
nedokazu ti rici co presne jak nastovat a kam kouknout na tom tvem ap protoze ho neznam, kazdopadne je podezrele co jsi psal o tech mac adresach.
bud mas spatne nastaveny cas a pridelovani, takze se ti zaplni tabulka a nebo se ti tam nekdo nabourava....
Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen
dival jsem se jeste jednou na ty screenshoty a skoro mi prijde ze ap a router je jeden a ten samy box, protoze jsi prihlaseny na edimax a mas tam jak router tak i ap.... nebo se pletu?
uricte bych nedal dhcp lease forever a taky ze broadcastujes svoje SSID kvuli bezpecnosti, predpokladam, ze ty se prihlasujes k ISP a ne on k tobe![]()
Toho EDIMAXe má jako AP-vysílač pro domácí WLAN, net chytá přes Ovise, do kteryho se nemůže dostat, když je připojenej přes router, tak jsem to pochopil já.
"Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."
Coveče máš to nastavený stejně jako já urodiču v čerčanech.
APčko na příjem místního vesnického netu > dále router (4x RJ45) + vlastní anténa na wifi po bytě.
A situace byla dříve taková že, admini po mě chtěli mac adresy dvou zařízení
toho apčka a pak mac síťovky. (dříve totiž bylo Ap připojení rovnou do compu)
No a problém se objevi když jsem si pořizoval router. Pak jsem jim musel nahlásit mac adresu WAN portu na routeru. Ovšem tenhle problém se neobjevil hned co jsem si pořídil router ale až později.
Pač provider cosi změnil (možná více zabezpečil) a najednou to přestalo jít. Až nějak náhodně jsme se dostali právě k tomu jakou že mám mac adresu na síťovce a já jim řekl že už tu mám router...
Ovšem co to jako by zabezpečili tak to přestalo jít - když to u tebe (jestli to dobře chápu) to občas jde občas nejde...
Druhá věc co mne napadá, jestli nemáš inet od nějakeho známeho, který ti jej poskytuje ze sveho ZyXELu od O2. (což jsou ty IP 10.0.0.138 atd...)
Čímž by tvuj kámoš (nikoliv provider) mohl mít blbě nastavený svůj router-modem.
Paul Atreides
NPE-squad.com - Clan Leader
COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital
Abych pravdu rekl, problem se zabezpecenim me taky napadl.. ovsem podle providera nic takoveho neni a zabezpeceni je porat stejne (chteji pouze mac APcka..) takze kdyz vysoupnu router net jede ale jen na jedno PC..
Prave jsem se bavil s jednim borcem co dela site a dival se na nastaveni, vcetne providera, ipconfigu atp.. vse je prej ok, takze jsme zkusily vytvorit vlastni sit s tim 10.0.0.1 (misto vysilace to bylo PC) a jestli se dostanu na router (10.0.0.50) a tady byl problem, pingalo to ale se ztratou vic jak 50% takze zhruba tak jak mi sel internet kdyz jsem zaply prez router.. z toho podle me vyplyva ze router je spatny.. (kvuli tomu jsem koupil novy ktery po pul roku pouzivani zacal delat ten samy problem) (momentalne je ten novejsi v reklamaci takze jsem to zkousel na tom starem..) jsem zvedavy s jakou sem i vrati... kdyz by byla chyba v obou routerech tak je problem vyresen.. kdyby mi ale poslali router zpet s tim ze je v poradku tak uz vazne nevim kde by mohla byt chyba.. Zatim mi nic jineho nezbyva nez pockat na vyjadreni servisu.. I tak dekuju za pomoc v hledani problemu![]()
s routerama od Edimaxu nemam zrovna nejlepsi zkusenosti.. funguji jak kdy a po delsi dobe jdou stejne do kytek.. a vim, ze se to nedeje jenom u mne
.. sice ti to moc nepomuze ale ber to jako radu do budoucna
HOME: Intel Pentium G2120@3348MHz (Ivy Bridge), Gigabyte Z77-D3H r1.1, 8GB DDR3 Crucial Ballistix LP 1600@1512MHz 8-8-8-24 Turbo, Intel HD + Gigabyte ATI Radeon HD4850 1GB w Accelero S1 (Noctua NF-P12) + Virtu MVP, A-DATA XPG SX900 128GB + Western Digital 6400AAKS, LG BD-RE BH08LS20, Gigabyte 3DAurora w Enermax PRO82+ 425W, Primecooler PC-MP1, Samsung 24'' P2450H, Logitech Z-2300 w Creative X-Fi Titanium PCI-E, Microsoft Wireless Laser 7000, =-SILENT PC-=
WORK: HP Mini 110c :).. servis PC a notebooků v Olomouci
tak je to s vetsinou tehle krabicek do 4 - 5K navic vetsina z nich nema opravdovy firewalling ale jen nat))
Zdravim, takze po 29 dnech mi konecne uznali reklamaci a poslali mi novy router, po nastaveni vse slape. Dekuju vsem, kteri se zapojili do teto diskuze a snazili se mi pomoct, ackoliv to bylo marneMejte se a sitim zdar
![]()
Takze po dvou dnes to zacalo delat to same.. co by tedy mohlo byt spatne? Napada me snad jedine napeti/proud v elektrice.. vsechno je natahle z jedne zasuvky prez prepetovou ochranu (televize, satelit, ap, router, pc, vez) muze to na to mit nejaky vliv?
Nebo je mozne ze by se stejna zavada projevila tak brzy na uplne novem kusu?
Zdravím, no, díval jsem se na ty MAC adresy, v logu nic podezreleho.. ale nasel jsem neco co je zajimave a to log prenesenych paketu Wifi Lan, Eth. Lan a Eth. WAN. IMO by mely mit soucty LAN stejny pocet jako WAN ne? aspon cca (kdyby si stahoval cas z netu atp..) jinak by to melo byt stejne ne? Ja tam objevil tohle co je v dalsim obrazku..
to se da tezko rici, nejlepe porovnat treba v net limitru ten loguje kolik dat proteklo, porovnaval bych odchozi traffic, protoze prichozi muze byt zalogovano spousta bordelu z venku.... ale stejne je to trochu divne az bych rekl ze ti nekdo sjizdi linku "0
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)