Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Z-5500 no digital data

Unhappy Z-5500 no digital data

Ahoj, mam doma Z-5500 asi 5dní. Jak jsem je privezl tak jsem je okamzite pripojil pres opticky vystup z PC kde mam Creative SB X-FI kde jsem samozdrejme mel nejnovejsi software atd...
    Nemel jsem problem vsechno hralo tak jak ma... myslim tim ze Z-5500 hrali pres optical in z meho PC.
    Druhy den jsem zkusil pripojit do Z-5500 digital coax z meho dvd prehravace a nic. Psalo to NO DIGITAL DATA na COAX vstupu. Hmm vyprdnul jsem se na to a zkusil jsem zpet optical vstup a od te doby me to pise NO DIGITAL DATA na optickym vstupu.
    Zkousel jsem Z-5500 resetovat co jsem se dozvedel nekde... vypnout a drzet INPUT + nastaveni na cca 5sec a nic. problikne tam verze firmware...
    Zkousel jsem i kabel optickej ze jsem pripojil LCD telku optical out s PC optical IN a to funguje. Pokud pripojim TV optical OUT a Z-5500 optical IN tak porad NO DIGITAL DATA.
    Jsem bezradný
    Jinak klasickej analog vstup funguje na Z-5500... ale ten nechciiiii

Standardní Re: Z-5500 no digital data

Je to chyba Logitechů natolik známá, že už by mohli něco vymyslet sami.

Předně, piště OS, přesnou verzi X-FI karty, mohl jsem vám poslat hned program na reset digitálních vstupů X-Fi.
    Liší se ale, takže až pak.

Za druhé, je aktivní vždy jen jedno digitální připojení (jestli ne u Logitechu, ale tak taky ), rozhodně u X-Fi.

Logitech potřebuje na aktivaci digitálu 900 ms. To je extremni doba, v té době dojde dávno k deaktivaci.
    Existuje však poměrně šikovný programek, který vytváří kontinuální 1 Hz signál. K instalaci tohoto 620 kB programu musíte mít v PC NET. 3.5.
    Stáhněte si je odtud:
    Kód:
    http://zecil.com/index.php?q=node/1
    a přečtěte si k tomu ještě povídání.
    *Core i7 980X II ASUS P6X58D Premium II **AMD IIX6 1090T II ASUS CrossHair Formula III FX790 II Saphire HD 5870 Vapor-X II DDR 3 1333MHz 4*2GB Corsair II
    Windows XP Prof. SP3 + Windows 7 Ultimate 64 bit, Software DAW,
    ---------------
    DAW studio

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    229

2 Shapet prosim o linky na reset digitalnich vystupu pro X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Series (zde jedu na viste x64 pripojeno optikou z5500 jen s compem) a taky pro audigy 2 ZS (tady jedu na win 7 x64 - je to +- stroj jen na video - pripojen coaxem z5500 s compem a optikou z5500 s televizi samsung le40656 ) jelikoz u obou mam logitech Z5500 a jednou zacas se objevi podobny problem jako kolega vyse.
    Naposledy upravil mada98; 21.12.2009 v 14:50.

Fine.

Je to u mně na Rapidu, žádný strach, soubor je veliký jenom 3.5 kb .

Je pro X-Fi a všechny Audigy (opravdu všechny, mající dig. výstup).

Aktivujte přímo se startem Windows, nebo odkazem. Dělá něco podobného, co soubor, uvedený předtím (trvalá aktivace signálem).

A pro X-Fi ještě doporučuji podobně malý soubor pro Fix X-RAM, dělá to podobnou neplechu. (ten je narozdíl od prvního dílem Creative, z jejího FTP)

Za proniknutí na FTP jsem dostal napomenutí a vzápětí omluvu. Omluvu za to, že jsem tam proniknout mohl, protože mám heslo od r. 1998.
    A je furt platný.

Kód:
    http://rapidshare.com/files/323934589/Digital_Out_Fix.rar
    http://rapidshare.com/files/246330800/Fix-Xram.zip

Junior Member
    Věk
    48
    Vliv
    229

Dekuji o obou techto nastrojich jsem cetl na foru creative, ale nemel k nim moc duveru a proto nepouzil (jsou starsiho data narozeni, ale to i zminovane dve zvukove karty) diky vyzkousim

Talking Re: Z-5500 no digital data

tak jenom abych tady napsal nejakou odpověd na tohle tema co jsem založil...
    Poslano na reklamaci a výměna ovladacího panelu. Takže chyba byla v panelu.
    tedka uz to slape. Sousedka něco říkala že prej pekne... nahlas...

No to je dobře.

Mají být slyšet....

S chlazením a přetížením koncových stupňů to mají včechny tyhle mrchy "všechnovsubbasu" naprosto strašidelné.

Na GigaWorks 750, poctivě nepřetěžovaný, ale chlazení je takového rázu, že udělá v subbasu pulsující horko - 70 st tam bylo vždy.

Až to skončilo takto. Je naprosto jedno, co je to za repro, chlazení mají strašné všechny.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Dobrý den,
    mám zvukovou kartu Creative Labs X-Fi mX Xtreme Gamer a repro Z-5500. Při propojení repro z DVD optickým kabelem vše funguje, ale při připojení ze zvukové karty to píše na panelu jen "No digital data". Zkoušel jsem výše uvedené programy, ale nepomohly.
    OS je Windows 7. V nastavení SPDIF I/O je jen výběr mezi 48 a 96 KHz.
    Musí se u této karty zapnout něco navíc?
    Naposledy upravil Kotel; 24.06.2010 v 15:53.

Ne nemusí. Jenom je nutno si uvědomit, že Mixer Windows 7 přes sebe pustí jen nativní formát. Ten je v současnosti 48 kHz a 24 bit. Je to kvůli DVD, takto jsou filmy kódovány.

Obejití Mixeru je nutno jak v jeho nastavení (ukáže i 96 kHz), zároveň musí mít totéž karta ve svém mixeru. To co šlo u WIN XP snadno, musí jít tady oklikou. Naštěstí drivery v User vrstvě s tím většinou počítají (Auzentech spolehlivě, X-Fi domácího pána taky, i Xonar).

Jak začne signál běhat aniž může na výstup, je 900 ms příšerná hodnota. V poslední době jsem měl v ruce několik "kousků" optiky, která nevydala tón. Jiný kabel vše vyřešil.

Ohledně chlazení, už dlouhodobě testuji dva modely od Logitechu Z5450 a Z2200. Hraji sice relativne malo casto, ale kdyz uz tak na 95% vykonu. Sice se zebrovani na "vsechnovsubbasu" nejde udrzet ruku, ale repro hraje spolehlive uz kolem peti let. Takze v tomhle se musim zastat Logitechu, ze dokazi zvladnout i takhle narocne podminky..
    "Work"Station: E8400||4GB RAM||WIN 7||ATI||Samsung 24"||X25 SSD

A já to přeji. Logitech jako švýcarská firma rozhodně patří mezi přední výrobce periferií. Se zvukem je to složitější, obrázky z technické dokumentace Z5500 jsou na telefonní seznam. I s koláčovým grafem poruch u repro.

Ne každý je ochoten investovat do Harman­-Kardon HKTS 7
    Onkyo Sets SKS­-22X ­(rozšíření 2.1 sestavy HTX­-22HDX pro plný 5.1 kanálový poslech)
    Onkyo HTX­-22HDX

Pořád jsme pod 10.000 Kč, stolní varianty Bowers & Wilkins tu nemám vůbec odvahu dát na obrázek. Tam takové obrázky jako jsem dal nahoru nenajdeme vůbec. A není důvod používat 95 proc. výkonové špičky, to je většinou něco špatně.

Ale znovu říkám, přeji tu výdrž, teploty tam jsou a vyschlý kondík je k ničemu teď i po 5 letech.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. jak dostat Win95 instalaci do notebooku???
    Založil pETSaa v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 23.04.2005, 17:56
  2. Problem s Audigy2 a Inspire 5.1 digital 5500
    Založil markro v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 03.09.2003, 15:36

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání