Trochu jsem pokročil, opravdu počítač zamrzl když jsem projížděl 3Dmark 03. Objevily se artekfatky jako kdyz se přehřeje grafika. Restartoval jsem a systém se sesypal.
Vzhledem k tomu, že grafika je na desce integrovaná, zkusil jsem do pci-e slotu vložit grafiku nějaký podprůměrný msi jen tak do kanclu a žádný signál. Integrovaná grafka na desce jede, v pci-e slotu ne. Signál žádný, v biosu nastaveno že se integrovaná grafika vypne když je tam externí. Nevim asi trochu hapruje deska, vzhledem k tomu, že to je starý socket na athlona64 myslim 754 a koupil jsem jí před 2 lety v bazaru, asi bude trochu načatá. Zdroj jsem měnil a taky grafika nenajede. Tedka tam necham jiný zdroj, pamět jsem vyměnil za jinou a zkusim instalovat XP sp1 na zkoušku.
Myslíte že chyba bude v desce a má vůbec cenu s tim bojovat? Zákazník bude mít pravděpodobně jiný komp takže řešit se to asi už ani nemusí ale pro mě to je výzva a další zkušenostJeště mě napadlo flashnout ten nový bios jak tu někdo radil.
Edit: takže bios je tam F8 tzn poslední nejnovější, F9 přidává pouze Update CPU ID...