Citace Původně odeslal Haste Zobrazit příspěvek
Probuh, to snad nemyslis vazne Ty nemuzes pomerovat spotrebu pri jasu na 100% nebo 0% nebo treba 56.544%. To je naprosto zavadejici. Kazdy monitor sviti pri techto nastavenich uplne jinak! Jeden ma pri 0% jas i 40cd a jiny treba 120cd, chapes Pak mas logicky klidne i vic jak 3x vetsi spotrebu. Musis najit porovnani, kde sviti stejnym jasem a pak se muzem bavit o poctu trubic, pripadne prusvitnosti panelu. A to jeste nepocitam fakt, ze nektere monitory reguluji jas pres kristaly, takze ti pak spotreba pri snizeni jasu neklesa! Navic, dost mid-range monitoru reguluje jas podsvicenim jenom do nejakych 40% jasu, pak mezi 40%-0% je to zase kristalama, takze uz z toho nevytahnes nizsi spotrebu. Atd..
Chápu. Tak mi teda objasni, proč mají teda IPS monitory větší spotřebu. Aspoň to výrobci ve specifikacích uvádějí. Pokud je to dáno větší svítivostí, tak mi vysvětli na co je ta větší svítivost monitoru lepší? Zrovna nedávno jsem proměřoval LG 22" TN monitor, nastavení jasu tak akorád, bylo to 40% a spotřeba byla 27W. Nedokážu si ale představit monitor, kterej by na mě svítil např 3,5x víc (94,5W)