Tak nam ukaz recenzi, kde ma IPS panel pri stejne svitivosti 2x vetsi spotrebu nez TN a muzem se pobavit konkretne. Tady opravdu pomuze jen rozebrani pripad od pripadu. Min bude potreba zjistit presny kod panelu, ktery by mel byt dohledatelny na tftcentral.
Tohle bych opravdu nesvadel na tech. panelu, ale leda tak na nekvalitni podsviceni + slabe nebo zadne filtry. Nechci tady rozpoutavat dalsi CRT x LCD flame, protoze je mi jasne, ze v tomto pripade jsou pro a proti celkem rovnocenne a kazdy si vybere to, co u nej v danou chvili prevazi. Osobne sem si vzdy vybiral monitory dost dlouho, nez sem se k nejakemu usadil a pravdou je, ze moje CRTcka EIZO T962 a F980 vystridal stoprocentne az nakalibrovany HP LP2480zx, dokonce i s EIZO CG241W sem se vracel k analogu. Ted uz je to dost dlouho, co sem nemel duvodSamozrejme i 2480zx a 241w maji vuci CRT slabsi stranky, ale pro moji potrebu uz vyrazne prevazily klady. Nechci tim obhajovat LCD, protoze jsem vzdy byl a stale tak trochu jsem zaryty odpurce LCD, protoze me donutily nekolik let zustavat v temnu se starym monitorem, ktery dlouho prekonaval jakekoliv LCD.

Odpověď s citací