Ahoj.
U Windows 7 Home Premium mám problém s uspáváním PC - nepřechází do režimu spánku.
Ve správci zařízení jsem u všech kde to šlo vypnul v řízení spotřeby podporu pro probuzení PC, vypnul jsem to i v BIOSu desky.
Problém přetrvával - PC za určený čas do režimu spánku nepřešlo, přitom když jsem dal ručně místo "vypnout" "režim spánku", tak se PS do něj korektně přepne.
Zkoušel jsem i různá nastavení v možnostech napájení, ale nic nepomáhalo.
Po čisté instalaci vím že to fungovalo korektně - byl jsem tomu rád, protože u VIST mi to rovněž nefungovalo. Já jsem ten problém ale nikdy neřešil, prostě pokud jsem PC nevypnul v nějakém spěchu tak jelo stále zapnuté (jen se vypnul monitor) a nějak zvlášť mi to nevadilo.
Nedávný účet od elektrárenské společnosti mě však přiměl šetřit a tak jsem chtěl začal řešit i problém s režimem spánku.
Jak jsem již psal nic co se dalo změnit v nastavení PC mi nepomáhalo.
Začal jsem tedy postupně zakazovat programy po spuštění v konfiguraci systému (msconfig)
A tu potvoru co to způsobuje jsem našel.
Problém způsobuje ovladač od zvukové karty (X-Fi Prelude), konkrétně jsem musel zakázat ve službách "Creative audio service"
Režim spánku nyní tedy funguje jak má, ale je to jen částečný úspěch.
Po tom zákazu mi přestal fungovat digitální přenos k repro - nejde zapnout "Digital live" ani "DTS conect" - vypisuje to hlášku že ta služba "Creative audio service" není zapnutá.
Teď mám repro napojené analogově, ale byl bych rád kdyby mohl někdo poradit jak z toho ven aby fungovalo jak uspávání PC, tak digitální přenos k repro.
Ovladače mám poslední, které na Auzentechu nabízejí (možná to ještě nemají s podporou Win7 zcela dotažené - v názvu ovladačů je "beta1".
P.S.: Hledal jsem odpověď na inetu (přes Google), ale protože neumím cizí jazyky, prd jsem tam našel.