Kdybys věděl, jaké ty objektivy se doma válí, možná by to pomohlo ...
Jinak, pokud tatík fotil, tak imho A350/A380 ne. Důvody jsou primárně dva - zbytečně vysoké rozlišení (= větší nároky na uložení a zpracování, slabá kvalita s levnějšími skly), druhý je můj předpoklad, ale pokud by se naplnil, tak možná dost důležitý, velikost a světlost hledáčku, ten u těchhle těl je dost slabý, ale opravdu dobrý hledáček (na poměry digi, ehm) v téhle cenové kategorii dnes tuším není. Dalším potenciální problém by mohl být ve značce, fotografové moc Sony neberou ...
Chceš krátkou a jednoduchou radu, tak dám - těch podkladových informací je málo, ale já bych pravděpodobně vážně uvažoval o Nikonu D5000 v základním kitu (teď je k němu navíc Victorinox Rescue Knife zdarma, tak má dva dárky), nebo v kitu s 18-105. K tomu kartičku, ať může hned pod stromečkem fotit a hotovo. Je to stejná cenová kategorie a připadá mi být větší sichr, že se trefíš, ale jak praví klasik: "neznám tvou matku"
.
Vhodnou variantou by mohl být ještě Pentax K-x, ale ten jsem nezkoušel, takže víc neřeknu. Porovnání těch, o kterých bych uvažoval asi sám je: http://www.dpreview.com/reviews/comp...ra500&show=all
btw: Sony má teď akci, kdy dává slevu za každý "šrot" (jakoukoliv i filmovou a nefunkční SLR) protiúčtem, to ale asi víš ...