Tak mi prave dorazila Audiotrak Prodigy HD2 DE (tj. 2x OPA2134 + OPA2604).
Zpracovani te karty je rozporuplne (zohybanej, neprilis pasujici backplate), drivery jsou silene. Ihned po instalaci original driveru od Audiotraku naskoci BSOD a je nutne je odinstalovat v nouzovem rezimu (Win najedou do BSOD). Kazdopadne VIAcke WDM drivery funguji, ale musi se instalovat manualne, protoze instalator vyhodi nejakou chybovou hlaskuVIA ovladaci panel take funguje, coz je obrovske stesti, protoze karte nefunguje automaticke prepinani Sample rate pri pouziti WASAPI. Skoro si rikam zlate M-audio
(W7 x64)
Zvuk je ale jina pisnicka. Necekal sem ze budu az tak prijemne prekvapen. Zvuku nic nechybi, narozdil od transitu ma karta jistotu a vykon na basech, vysky jsou prijemne a ciste, stredum nemuzu nic vytknout. Jedine stesti, ze jsem nakonec vzal tu Deluxe Edition osazene Burr Brownama, experimentovani s operaka na zvukovce by me uz asi zabilo
V Little Dotu je totiz taky operak a ten vychozi neni nic moc (neco s peticislenym oznacenim a 7uV/S Slew Rate). Snad mi dojde sample LT1364 (1000uV/s), kterej je na head-fi ve spojitosti s timto zesikem hodne chvalenej.
Co jsem zkousel OPA2134, ktery se mi tu vali, tak ten uz byl bohuzel moc "medovej" - ma trosku rozblite basy a deku na vyssich stredech.
K tomu jeste experimenty s elektronkama, dost mi ale sedly Mullard EF92, mam jeste objednane 2 pary obyc. 6AK5 na testy.
2Dismembered: Onkyo ma taky VIA Envy24 - jake pouzivas drivery? Origo od Onkya? V jakem OS, diky.
2All: netusite kde bych levne sehnal SOIC DIP8 redukce? Mam tu jeste nejaky relativne drahy operaky (AD823, LM49722) v SOIC provedeni, ktere bych vyzkousel v Little Dotovi (DIP8 patice).