2Maul:

Ano, prakticky si s tím můžeš dělat co chceš, ale je to skutečně nelegální (a teď se nebavíme o tom, jestli to projde on-line nebo tel. aktivací).

Prostě jakmile krabicový upgrade zakoupíš na základě toho, že jsi vlastníkem předchozí OEM verze, tak ho můžeš legálně nainstalovat pouze na stejné železo a dál ho nesmíš přenést.

Já to vidím asi tak, že není nad čím špekulovat:

1. chci si koupit nový počítač/notes a chci mít legální software - pak si zároveň koupím OEM verzi,
  2. mám již "starší" počítač (třeba s nelegálními wokny) - počkám si na krabicový GGK OEM kit nebo zkusím ten elektronický, viz. článek na novinkách, nebo FPP verzi,
  3. mám starší počítač s nelegálními wokny, nebo chci kupovat nový, ale zároveň vím, že často měním hardware (zejména mainboard) - koupím si retail FPP verzi.

btw.: já mám furt takový pocit, že největší problém těchto "spekulací" je v tom, že si většina lidí neuvědomuje, že software není zboží, že si nekupují placku (DVD) s woknama, ale že si kupují právo užívat ten produkt za nějakých podmínek (licence), které se zavazují ctít.