Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Pri nekterych situacich se mi v pc vypne zvuk

Standardní Pri nekterych situacich se mi v pc vypne zvuk

Ahoj..
    Nemuzu tady nikde najit tema s mym problemem tak zakladam nove. pokud jsem ho prehledl tak me pls aspon presmerujte a ja si poctu .

Kazdopadne.. problem mam takovy: Mam novy pc (viz podpis), co jsem nasel tak vse jde jak ma, jen me zlobi zvuk. Pri spusteni nekterych programu se mi po neurcene dobe proste vypne zvuk, zastavi prehravani hudby, veskere zvuky se stopnou a jdou az po restartu, nebo v lepsim pripade prepnutim "Upresnujiciho nastaveni" ve Spravci zvuku realtek hd.

Zkousel jsem to googlit ale nic moc jsem o tom nenasel, par zminek jo ale stacilo jim vyresti to prepnutim. nevim jestli ti lidi pc nevypinaji nebo jak ale pred restartem se to nastaveni musi vratit zase do puvodniho jinak po restartu zvuk zase stopne s inkriminovanymi programy.. V kazdem pripade, prepnuti toho nastaveni obcas pomuze, ale neni to na porad.

Zkousel jsem preinstalovat ovladace za jine, ale vista mi tam vzdycky nejake sama nainstalovala nez jsem stacil spustit svoje (jo porad nevim jak mam vypnout aby to samo nahralo ty ovladace)..
    Zvuk prestava hrat co jsem zatim zjistil kdyz pustim Ventrilo, Second Life nebo KMPlayer. Pravdepodobne tech programku ktere to zpusobi bude vice ale to uz nevim. Puvodne jsem myslel ze to bude problem u vist, ale tak to spise vypada na driver.

Nemel nekdo taky takovy problem? pripadne nenasel na to reseni?
    new PC: Core i5-750@2.66Ghz, Kingston 4x2GB DDR3 1333Mhz HyperX CL7, MB Intel DP55WG, Asus ENGTX275, HDD WD VelociRaptor 300GB for system, 2xHDD WD Caviar Black 500GB in raid1 for data, zdroj Fortron Black Power 550w, LCD HP 24" LP2475w, case CoolerMaster Dominator s pruhlednou bocnici. win Vista home 64-bit

Asus Eee 901 white + 32gb ssd disk - malej ale sikovnej
    externí WD MyBook 320GB, WD My Passport Essential 120GB.
    Notebook Fujitsu AMILO Xi 1526, Intel Core Duo T2300 (1.66GHz, 667 MHz, 2MB L2 cache), 17" WXGA+ TFT, rozlišení 1440x900, Crystal View, 2048 MB DDR2 533MHz, 120GB SATA, DVD±RW DL, GeForce7600 256 MB DDR2 VRAM, 10/100/1000 LAN, WiFi (802.11a/b/g), Bluetooth 2.0, >> ted lezi v koute

Standardní Re: Pri nekterych situacich se mi v pc vypne zvuk

Jako normalne, bude toho trochu vice
    (Pod WIN XP SP3 lze High Definition Audio Driver Package KB835221 (UAA) jako jediny doinstalovat.)
    Temer vsechny problemy se musi resit reinstalaci driveru, drive, nez si Vista (Windows Seven) nainstaluji vlastni.
    -----------------------------------------
    1. Vypnout driver bus driver UAA !!
    2. Teprve pak Odinstalovat driver Realtek
    3. Restartovat - i u Visty a Win 7
    4. Microsoft HD Audio drivers stop and uninstall (pokud jej Visty natahnou)
    5. Zakazat instalaci systemu a instalovat Setup.exe driveru (v souc. dobe 2.35).
    MSHQL v driverech naistaluje jeden z driveru, presto krici, ze nelze nainstalovat, nedbejte a instalujte.
    Bez restartu pak uz jen Setupem Realtek driveru.
    ------------------------------------------
    Obrazkovy popis ma pekny Gigabyte
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2314

3D SoundBack Beta 0.1
    (Realtek 3D SoundBack restores audio effects, including surround sound, reverberation, and spatial effects, for legacy game titles when running on Windows Vista.) Zatim s tim mnoho zkusenosti s 3D pod Vistou i Win Seven nejsou.

Dolby Control Center u Intelu - jejich specialita, prebraly i nektere drivery ALC889 napr. u Gigabyte.
    ------------
    10-channel (7.1+ 2 independent multi-streaming) audio subsystem with five analog audio outputs and two optical S/PDIF digital audio for input and output using the Realtek ALC889 audio codec

UAA2 neumi bohuzel osetrit DAC channels support 16/ 20/ 24 bit PCM format for 7.1 sound playback, PLUS 2 channels od concurrent independent stereo sound output (multiple streaming) through the front panel output.
    To je urcity "podraz", ktery sice chytre resi Intel (jakby taky ne, je to jeho dite) zarazenim ASIO driveru primo do instalace driveru kodeku. To je vec, kterou konkurencni MoBo nemaji (RTHDASIO.dll).

A tady si myslim, ze bude kamen urazu. ASIO potrebuje nastavit. Pokud to nelze primo v ovladacich, je treba stanovit alespon granularitu/ latenci. Da se to obejit nastavenim treba ve foobaru. Ostatnim aplikacim pristup k ASIO proste zakazat. Nastavit lze i pomoci ASIOAll4, najde drivery od Intelu a muzeme je vybrat a konfigurovat.

Realtek v datasheetu k tomuto kodeku vyslovne upozornuje na problemy ve Standby Mode (turns on DC bias on ALL analog input and output ports (NID=14-1Bh)). "This is a special application to avoid "Pop" noise while system is in power on and power off transition stages".

Druhy, nemene neprijemny problem je implementace digitalniho mikrofonu. Digitalni mikrofon convertuje analog. signal v 1 bit. formatu. ALC889 ma dve rozhrani digitalniho mikrofonu a umi mono a stereo channel mode.
    Default clock outputs is 2.048 MHz. Bohuzel to umi jen najednou (tedy dvakrat mono, nebo dvakrat stereo).

Pokud bude vse reagovat dobre, je mozno povolit instalaci Dolby Control Center (mel by zatim byt zakazany)

ASIO drivery nainstalovane budou, pokud je inst. soubor od Intelu AUD_allOS_5939_PV_RTL.exe (10.2009).
    Pouzit jen tam, kde to ma smysl.

Pokud se bude nahodou jednat o 64 bit. systemy, pak je treba hotfix KB936225, jinak 32 bitove programy (DVD playery softw) v 64 bit. systemu nevydavaji zadny zvuk.
    -----------------------------------
    No a jako posledni jsem nechal jen to, ze nektere programy, predevsim komunikatory, se proste s Realtekem nesnesou.

Diky za vycerpavajici rady, ale bohuzel jsou tak obsahle az se v nich nevyznam Myslim si ze do pc trochu vidim, necemu tam rozumin a necemu ne.. ale o zvukovkach nemam ani paru a z tohohle vseho jsem pochopil jen par vet O.O (bez urazky, muze za to moje neznalost)

Abych shrnul poznatky, co jsem to precetl a jsem na ne schopen odpovedet..

Ve spravci zarizeni nemam zaden UAA bus driver (jedine radic high definition audio)
    .. pak obsahu tech odstavcu moc nerozumim ..
    a mam Visty 64bit

A to, ze by se ventrilo nebo jine programy, ktere mi ted vypinaji zvuk, s Realteken nesnesou podle me problem neni, protoze na notasu mam taky Realtek a nebyl problem nikde.

Mozna bych mohl zkusit nainstalovat jedny ovladce, ktere udajne problem opravuji, ale vista si pokazde nainstaluje neco sveho a nejde to zastavit..

jeaste pridam nejake info o zakladni desce, kdyby to bylo prospesne: http://www.intel.com/Assets/PDF/prodbrief/322332.pdf
    Naposledy upravil moebius; 04.11.2009 v 20:34.
    new PC: Core i5-750@2.66Ghz, Kingston 4x2GB DDR3 1333Mhz HyperX CL7, MB Intel DP55WG, Asus ENGTX275, HDD WD VelociRaptor 300GB for system, 2xHDD WD Caviar Black 500GB in raid1 for data, zdroj Fortron Black Power 550w, LCD HP 24" LP2475w, case CoolerMaster Dominator s pruhlednou bocnici. win Vista home 64-bit

Notebook Fujitsu AMILO Xi 1526, Intel Core Duo T2300 (1.66GHz, 667 MHz, 2MB L2 cache), 17" WXGA+ TFT, rozlišení 1440x900, Crystal View, 2048 MB DDR2 533MHz, 120GB SATA, DVD±RW DL, GeForce7600 256 MB DDR2 VRAM, 10/100/1000 LAN, WiFi (802.11a/b/g), Bluetooth 2.0, >> ted lezi v koute

Musite mit se starym clovekem trpelivost

Kód:
    http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/948481/cs
    Je to tam v bodech, dobre vysvetleno.... zamerte se ale na bod 5

Z popisovaneho Intelu jsem vychazel, mam jeho velmi presne specifikace, proto to doplneni, ktere jine MoBo nepotrebuji.

Opravdu ten driver ma ASIO (vas driver na notebooku temer s jistotou ne), nebereme-li v potaz fakt, ze drivery vyrobcu notebooku jsou upravene. Proto vam to muze behat na notasu bez problemu.

Nic neni ztraceno, pokud neuvidite takovy obrazek, ktery je dole, nezoufejte (joke).........ten druhy vam ukaze, co a jak udelat, aby driver i mixer pracovaly spolu...
    Realtek muze mit roztodivnou podobu ..... posledni dva obrazky (driver je porad tentyz)

Jen k vasemu postu - UAA bus driver (radic high definition audio) je jedno a totez.
    Pokud byste mel anglicke Visty, najdete tam to prvni (Spravce zarizeni, systemova zarizeni). Realtek je instalovan klasicky od multimedii.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil shapet; 05.11.2009 v 11:19. Důvod: obr.

Tak zkousel jsem to co jste napsal predtim, podle navodu na gigabyte, i podle toho dalsiho navodu na podpore u microsoftu, ale porad stejny problem.. zkusil jsem jeste vypnout vsechny ostatni vystupy ale taky to nepomohlo.
    uz vubec nevim co s tim mam delat.. kdyz chci zkusit preinstalovat driver, tak se dostanui jen k odinstalovani puvodniho, novy driver uz si visty instaluji samy a ja netusim jak tomu zabranit, zadne tlacitko stop ani moznost prejit na rucni instalaci nikde nevidim..
    pokousel jsem se i nahrat starsi ovladace nebo ovladace co mam z notasu ale to taky neslo.
    jeste jsem pridal screen jak to ted vypada u me v nastaveni zvuku. Ted mam jen sluchatka, ale zkousel jsem pripojit dalsi sluchatka do zadniho zeleneho konektoru a tam mi nehralo nic, nevim proc.
    a jsem moc zvedavy co vsechno se s tim pc stane kdyz upgraduju na win7, kdyz vidim jake problemy tu mam ted..

kdyztak nevyresil by ten problem treba koupe normalni externi zvukovky (v krajnim pripade)? nebo to vsechno jede na realteku?
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

schválně jsem si stáhl drivery Intelu i Realteku. Je to směsný driver, pro řadu desek, proto ta rada *.inf souborů.
    Pokuste se najít ve složce *.inf soubor, který obsahuje HDABus. Teď vám nepomůžu, Visty jsem nadobro zrušil a Windovs Seven překvapivě jedou více než dobře. Včetně detekce hardwaru.
    Pokud nebudete připojen k internetu, nebude Vista reagovat a měla by nalézt neznámé nařízení. Žlutý vykřičník ve správci opravíme spuštěním installu, CLSID informace a PCI bus bude pořád stejný - v Registrech.
    Prostě Vistě nedovolte, aby měla z čeho tahat, *.inf soubor si označte jako .old třeba. Pokud vám to bude šlapat, ponechejte tak.
    Ale chvilku vám to bude trvat, zkusím název *.inf najít.

Takze nakonec se mi zvuk podarilo zprovoznit. Nakonec nejspis nebyl problem v ovladaci zvukovky, ale v biosu. Prisel ke me jeden znamy a jak jsem mu o tom rekl tak jen mavl rukou a at preflashuju bios ze to je bezne, tak jsem to udelal a funguje to. Takze zbytecne jsem se patlal s driverama na zvukovku a stacilo jen flashout bios na nejnovejsi verzi a jede to. Kazdopadne diky za rady

to je dobře, jede i to ASIO? Intel je tam má, ostatní Realteky ee.

hmmm, popravde to netusim.
    Nijak vyjimecne zvukovku nepouzivam, zezadu mam pripojene jen z4 a ty jsou jen do jednoho konektoru (no cekal jsem od nich neco slozitejsiho, ale hrajou pekne )..

Jeste me tak napadlo, je mozne rozdelit predni a zadni audio konektory aby tam hralo neco jineho? Prikladem, abych si do zadnich konektoru poustel hudbu, a v prednich aby mi bezely komunikatory typu skype, ventrilo, ... Interface od realteku tam podobnou funkci ma, trochu to tak i funguje, ale nikde neni k nalezeni nastaveni co, ktery program, kam..

Pokud bude aktivni ASIO, můžeme konfigurovat každý ze
    dvojice výstupů vlášť.

Zaprvé klasicky MME se zoufalou latencí (u poslechu ale nepodstatné)
    a pak ASIO
    Input channels:
    channel: 0 (IN-00) - Int24LSB
    channel: 1 (IN-01) - Int24LSB
    Output channels:
    channel: 0 (OUT-00) - Int24LSB
    channel: 1 (OUT-01) - Int24LSB
    channel: 2 (OUT-02) - Int24LSB
    channel: 3 (OUT-03) - Int24LSB
    channel: 4 (OUT-04) - Int24LSB
    channel: 5 (OUT-05) - Int24LSB
    channel: 6 (OUT-06) - Int24LSB
    channel: 7 (OUT-07) - Int24LSB

s dobrou granularitou a predevším tím, že lze směrovat na výstup.

Z jednoho programu na jednu dvojici, druhý zase na druhý.

Většina i FREE playerů s podporou ASIO dovolí určit, který je možno použít.

Tento ASIO driver je jednoduchý (ale to i ostatní, málokdy mají více, než 400 kb). A svůj ovládací panel. Pokud nebude vyhovovat, poslední ASIO4ALL je už bez obrázku Bushe , zato je líp spravovatelné.

Nebojte se toho.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Prostorovy zvuk u filmu
    Založil Caleb v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 07.06.2006, 16:44
  2. Divný zvuk z Raptora
    Založil Zidy v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 09.04.2006, 20:18
  3. vypne monitor, jde jen zvuk, komp je dead
    Založil alois v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 04.06.2004, 23:06
  4. Na Nforce 2 zlobi zvuk a grafika
    Založil katz v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 30.11.2003, 16:57
  5. Nejde mi zvuk u nekterych filmu v divxu. Co s tim ???
    Založil Namornik v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 12.12.2002, 08:34

Pravidla přispívání