osobní zkušenost, pastnu sem co jsem psal v jednom threadu:

minipočítač ASRock ION 330:
- dvoujádrový Intel Atom 330 1,6GHz, v pohodně provozovatelný na 2,0 až 2,1GHz (OC přímo z BIOSu)
- 2GB DDR2-800 (možno rozšířit na 4GB, standardní DIMMy)
- 320GB SATA disk
- slim DVDRW mechanika
- čipset Nvidia ION, integrovaná GeForce 9400. Hardwarově akceleruje i H.264 1080p video, utáhne i známé 40Mbps video Samsung
- 6xUSB, HDMI+DVI+VGA, GLAN atd atd.
Vynikající malinká krabička se sptořebou cca 29 až 45W podle zátěže. Původně jsem pro něj měl využití, ale bohužel z toho sešlo, takže počítač už nepotřebuji. Je to nádherný bytelně vyrobení stroj (kvalitní plechy, všechny kondenzátory s tuhým dielektrikem atd). Kupováno koncem října v Alze, takže ještě téměř dva roky v záruce (záručák dodám v balení). V případě zájmu tam nechám předinstalovaný a zkonfigurovaný Ubuntu Linux 9.10 (funguje 3D kacelerace, můžete hned hrát hry a koukat na HD video).

recenze na abclinuxu: 1. část + 2. část
---
v recenzi zjistíš, že na 1080p H264 je to v pohodě, spotřeba krásná, ale hlučnost zas tak malá není. samozřejmě pokud té škatuli snížíš otáčky ventilátorů v biosu, nebo ventilátory nahradíš kvalitnějšími, pak problém zmizí.

jinak veskrze zkušenosti velmi pozitivní. ale nekupuj to v nc, zjevně to mají o několik tisíc předražené (já to teď prodal zde na 4u za 6k2, na aktuální ceny mrkni na zbozi.cz)