Rád bych se podělil o svůj zážitek s firmou KASA.CZ.
Jednoho krásného slunečného čtvrtka se mi ozvala jakási paní z reklamačního oddělení firmy KASA.CZ s tím, že mi následující den odesílají mnou reklamovaný topikovač. Vzhledem k tomu, že jsem nic podobného nejenom nereklamoval, ale ani žádný takový přístroj nevlastím, jsem jí odpověděl, že jsem nic u nich nereklamoval,… Pak jsme se rozloučili. Následující pondělí dorazilo PPL s balíčkem bez doplatku, takže ačkoliv jsem měl tušení, co by v tom balíčku mohlo být, tento balíček jsem převzal. Po otevření na mě vykoukl onen topinkovač a podle přiloženého protokolu jsem zjistil, že na reklamaci byl poslán panem „Novákem“, a to z toho důvodu, že obdržel od společnosti KASA.CZ jiný topinkovač, než který si objednal. Následoval můj telefonát na KASA.CZ s tím, že jsem od nich obdržel neoprávněně balík z reklamace, a že bych chtěl, aby si ho převzali zpět. Byl jsem ujištěn, že zpráva bude předána a posléze řešena reklamačním oddělením. Ve středu jsem volal znovu, protože se nikdo neozval. Teprve v pátek, při třetím telefonátu jsem se probojoval skutečně k někomu, kdo byl skutečně schopen pochopit a řešit situaci. Omluvil se mi, že se takováto věc stává cca 1x za X let a že se o předání na reklamace osobně postará. V pondělí skutečně volala paní z reklamací se slovy, proč že sem to vůbec přebíral zásilku, která mi nepatří? Oponoval jsem slovy, že jsem nemohl vědět, co ve skutečnosti v té zásilce je, tudíž jsem ji převzal. Domluvili jsme se, že si pro topinkovač přijede PPL následující den. Upozornil jsem ale paní, že následující den, tj. úterý odjíždíme na dovolenou, a že tedy musí PPL přijet do 10h. Druhý den jsem v cca 10 30 vyrazili. Ve středu volal chlapík z PPL, že stojí před domem a očekává zásilku. Domluvili jsme se, že si má pro zásilku dorazit následující týden, až budeme doma. Následující týden nikdo nevolal. Protože jsem se ale topinkovače chtěl zbavit, spojil jsem se s panem „Novákem“, kterého jsem si dle adresy našel na googlu, že jeho topinkovač je v dobrých rukou a že bych mu ho rád vrátil. Pan Novák mi sdělil, že už mu firma sdělila, že jeho topinkovač obdržel někdo jiný a že prý je věc v řešení. Topinkovač měla obdržet jeho švagrová před cca 1,5 měsíce jako dar. Domluvili jsme se, že si topinkovač nebudeme předávat, ale že to necháme na firmě KASA. Toto se stalo asi tak před měsícem. Před týdnem mi volala paní z reklamací, proč že to nechci předat jejich topinkovač firmě PPL, že prý k nám každý den jezdí domů, a nikdy jim nikdo neotevřel. Na můj dotaz, že přece PPL má moje číslo mobilu a že mi má zavolat, když jim už tři týdny nikdo neodpovídá na zvonění na domě, mi paní neuměla odpovědět. Zkusila mě přemluvit, zda bych jim tedy topinkovač nemohl poslat poštou, že by mi prý poplatky uhradili. Toto jsem odmítl. Rozloučili jsme se tedy tak, že já jsem si měl vzít balík do práce, a PPL si pro něj přijede do práce, adresu jsem paní nadiktoval. Tento týden v úterý mi opět volá paní z reklamací, proč odmítám vydat PPL balík s jejich zbožím. Prý už byli za mnou v práci několikrát a já osobně jsem jim balík odmítl předat. To už jsem nevydržel a poslal paní ještě vcelku slušně do kytek, protože nejenom že jsem s nikým ani osobně ani telefonicky z PPL nemluvil, ale ani toto pondělí jsem nebyl v práci (dovolená), ačkoliv zrovna i toto pondělí patřilo ke dnům, kdy jsem odmítal balík předat. Takže uvidíme, jak toto celé dopadne, ale já již rozhodně s touto firmou nikdy obchodovat nehodlám.
Za zmínku určitě stojí i to, že firma MEGAOBCHOD.CZ má s firmou KASA.CZ společnou databázi klientů, takže předpokládám, že i společné reklamační oddělení,…
Tak to se mi ulevilo, muselo to ze mě ven.