Kupim jednu na zkousku a kdyz mi nebude vyhovovat, muzu ji po 14-ti dnech vratit. Pritelkyne ma doma hafo GU10, halogenovy 35Wzdroje nestiham menit (udavana zivotnost 1000h je imho dost optimisticka). Jsem si skoro jisty, ze celkovych 4W ze 3 luxeonu bude sviti minimalne stejne, jako ta 35W. Za cenu cca 200kc to je jasna volba, jen na zivotnosti se mi to vrati nekolikrat, ty obyc GU10 jsou totiz docela drahy.
Mimochodem jediny rozumny udaj je svetelny tok (lumeny), svitivost (candely) je nezajimava, resp cim nizsi pri stejnem toku, tim lepe, protoze to mene oslnuje. Zkusim nekde najit spektrum luxeonu, me se osobne dost libi (na celovce).
UPDATE: http://www.horydoly.cz/vypsat.php?id=5425: Nové čipy zvané luxeon k dlouhé době svícení dodávají silné světlo ve spektru, které se hodně podobá slunečnímu svitu. Znamená to, že v noci už neuvidíte stíny mrtvolného vzhledu, ale lidi jako živé. Expert přes použití čelových svítilen v extrémním prostředí Dušan Němeček k tomu říká: "Neexistuje důvod, proč nesvítit luxeonem. Ihned jej vyměňte za žárovky a ledky!"