Citace Původně odeslal Kankal Zobrazit příspěvek
Ten front focus mě u takhle drahého skla docela překvapuje, je to častý problém? Ještě se na to podívám po netu. Jak je vlastně Leica servisovatelná v Čechách?
Ano, je to zjevně časté a já zkoušel dva kusy a měly front-focus (na blízko jeden lehoučký, druhý celkem citelný). Na tělech starších než E-30 je to reálně zřejmě neřešitelné, servisuje to normálně Panasonic servis (není to Leica, je to Panasonic a "Leica" je tam jen přidané logo). Skladem mají tohle sklo tuším u Škody, tak ho můžeš prubnout .

Citace Původně odeslal Kankal Zobrazit příspěvek
Ještě se mj. chci mrknout, jaké zkušenosti mají uživatelé s touto Leicou na m4/3.
To nevím, ale tuším Brian Mosley z UKPSG to zkoušel, ale ještě jsem nezkoušel 4/3 sklo, které by se rychlostí m4/3 přiblížilo ...

To, s čím bych já měl problém je, že to sklo je dost drahé (a venku jde taky prudce nahoru, v UK se dalo koupit za 599 GBP, ale teď už je ve stejných krámech klidně přes 850!) a za tu cenu bych čekal lepší výkony. Ale to je fakt subjektivní, spousta lidí je z toho skla vyloženě nadšená a nedají na něj dopustit.

Citace Původně odeslal ICE29 Zobrazit příspěvek
ako moze mat objektiv na tele, ktore ostri kontrastne, nejaky mis-focus? som myslel ze prave constrast AF navzdy zmetie vsetky tieto problemy
Jasně, to jde řeč o 4/3, s CDAF by problém být fakt neměl.