Skoro som ti napísal že ten Adaptec 1430SA podporuje hotswap, ale pozrel som popis a prekvapivo o tom nie je nikde ani zmienka, čo ma dosť prekvapuje. U Adaptec 1420SA uvádzajú hot plug, pri 2420SA (ten mám aj ja) sa uvádza hot swap. Teraz neviem či pod tým myslia to isté.
Ja osobne som server vždy na tie 3 minúty kým som vymenil disk vypol, lebo nemám hotplug disky.
Rebuild RAID pola už môžeš riešiť pri spustenom Windows, bez toho aby OS o tom vedel, a všetko si môžeš odsledovať aj na diaľku cez Adaptec Storage Manager, resp. si môžeš nastaviť aj zaslanie notifikácie. Druhé, ešte elegantnejšie riešenie je kúpiť tretí disk ako hot spare (zapojený, ale nepoužívaný) a v prípade poruchy jedného disku radič na tento hot spare spustí a rebuild a RAID pole máš behom pár hodín (podľa toho aké máš pole a disky) bez potreby tvojho zásahu. Toto je vlastne najefektívnejšie riešenie pre prípad poruchy s najkratším časom kedy nemáš ochranu. Nevýhoda je to že musíš kúpiť ďalší disk navyše, ale pri prvom výpadku pochopíš že aký je to prima pocit že nemusíš stresovať a rýchlo zháňať ďalší (ideálne rovnaký, niekedy už nedostupný) disk.

Adaptec 21610: Ponuka od machera dobrá, ale tento radič je ideálny skôr pre fileserver. Oproti radičom ktoré sú dnes v ponuke ma nižší výkon, menšiu cache, nemá podporu SATAII. Neviem akú budeš mať záťaž toho servera, ale ak to má byť primárne pre DB, tak určite by som išiel do niečoho novšieho (s väčšou cache pamäťou). Tie vyrovnávacie pamäte dokážu pridať na výkone a pri DB ak máš veľa prístupov a zápisov naraz, tak je to fakt cítiť.