Právě jsem dotestoval hyper-v od M$ a musím říct, že je to jednoznačně největší bast na poli virtualizace.

Neuvěřitelně zprasená síť. Jsou nezbytné dvě síťovky - jedna pro administraci z MMC, druhá pro síťový provoz virtuálních mašin. I tak spojení často vypadává (RDP na server), častokrát zamrne celý server. Nakonec jsem musel vyhodit jednu síťovku, nainstalovat server, přidat síťovku a pak teprve přidat roli hyper-v, která se váže na druhou síťovku. Pokud je jenom jedna síťovka, po přidání role hyper-v je server naprosto nestabilní, tuhne, nefunguje.

Po těchto útrapách ovšem přišel zlatý hřeb. Nainstalované VM mají velký problém s připojením do sítě. V případě připojení na síťový disk neustále vypadává spojení, prostě je to nepoužitelné. Vyzkoušel jsem snad vše možné i nemožné, nic nezabralo. Na technet foru se o tom něco málo píše, ale žádné řešení. Prostě to někomu jde a někomu zase ne.

Už chápu, proč si zde někteří uživatelé stěžují na zbastlený síťový protokol v produktech M$, přidávám se k vám!

V případě použití samotného hypervizoru (hyper-v) - je ten stejný problém, ovšem "obohacený" o problémy se samotným připojením MMC k serveru. Pro změnu opět splašený.

Resumé je jednoduché: se stáhnutým ocasem a škrábajícím prstíčkem jsem se vrátil ke kombinaci ms server + vmware server...