Citace Původně odeslal Darth Maul
Citace Původně odeslal Martin83
ber nic tym nepokazis. mam ju a je super. napalil som uz min 500 dvd a nespravila ani jednu chybu
Teď jsem od někoho slyšel, že by mohl být problém s přehráváním z ní vypálených DVD ve stolních přehrávačích ... něco o plusech a mínusech, ale vůbec tomu nerozumím, takže se raději ptám.
Kdysi byl problém s pálenými CD a některými Hi-Fi mechanikami, taže předpokládám, že je to něco podobného...
aha...ja myslel ze o tomhle vis...
to je prave problem dvd formatu, ze neni jednotny...je v podstate 5 formatu: dvd-ram, drv-r, dvd-rw, dvd+r a dvd+rw. kazdy ma svoje mouchy a svoje vyhody. ta toshiba umi dvd-r a dvd-rw...v podstate skoro kazda vypalovacka umi bud dvd-r/rw nebo dvd+r/rw. krome tech uplne nejnovejsich (a tech co teprve na trh prichazeji), ty uz umi vsechny formaty (treba Sony DRU500A, nejakej NEC tusimze 1300A atd...).jenze ty sou pekelne drahy
vyhoda dvd-r/rw je vetsi rozsirenost (DNES), protoze ji prehrajes na skoro jakymkoliv dvd prehravaci (pozor na SKORO ). ale dnesni nejnovejsi prehravace zase pry spis podporuji dvd+r/rw...a ted babo rad...
proto ja bych pockal az bude trochu cenove prijatelnejsi "multifunkcni" vypalka (myslim tim na vsechny formaty) a teprve pak bych si neco takovyho koupil