podpora DP ale nemá s výkonem nic společného...![]()
podpora DP ale nemá s výkonem nic společného...![]()
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
Jak kdy. OpenCL dovede veškerý úlohy dělat přes jakýkoliv zařízení co je s tim kompatibilní. Jakejkoliv čip. Může to bejt i zvukovka, raid řadič, stačí driver.
A jakmile grafika podporuje DP, může provádět operace co by u CPU dělala FPU jednotka. A o to tu jde. Pokud operace s plovoucí desetinou chytne GPU místo CPU.... tak výslednej výkon bude řádově jinde.
The best Unreal Tournament maniac.
Podle mě šlo spíš o situaci, kdy nVidia měla OpenCL drivery pro GPU, zatímco ATi jen pro CPU. OpenCL drivery ATi pro GPU jsou staré jen pár dní, tzn. že je těžko někdo mohl srovnávat s těmi od nVidie.
Podpora DP v OpenCL driverech obou výtobců chybí z toho důvodu, že schopnosti současného hardwaru v DP neodpovídají požadavkům OpenCL. Tzn. že bude třeba vytvořit driver, který bude rozdíly schopen emulovat. Předpokládám, že pokud by něco takového nVidia měla, vydala by to pro všechny platformy a hlavně by o tom bylo slyšet.
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
Mluvil jsem o OpenCL driveru s podporou DP na současných produktech.
zas mě chytáš za slovo. já to přece nijak nepopírám, ano nvidia nic takového nyní nemá (výkon GT200 v dp je poněkud slabý), ale dovolil jsem si na poznámku
reagovat tím, že "papírového draka" už vypustila a reálný produkt bude v relativně ne moc vzdálené době. ale už se myslím příliš odkláníme od názvu tohoto threadu, tak házím ručník do ringuPředpokládám, že pokud by něco takového nVidia měla, vydala by to pro všechny platformy a hlavně by o tom bylo slyšet.![]()
Ale za nic tě nechytám... pořádRučník schovej pro Igora, ještě se chlapec zapotí
![]()
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)