Výsledky 1 až 25 z 248

Téma: ATI news

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: ATI news

Unigine DX11 demos / benchmarks

http://www.youtube.com/watch?v=9F6zSgtRnkE&fmt=22
    http://www.youtube.com/watch?v=bkKtY2G3FbU&fmt=22

download:
    http://unigine.com/download/

Přestože se při zapnutí tesselace (DX11) navíc počítá advanced-SSAO a realtime světla/stíny pro každý tesselovaný výstupek, je výkon pořád lepší, než v hnusném 3D Mark Vantage
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

já sem ještě odložím informaci s stream sdk2.0, která se krátce zdrbla na ehwf na základě článku na abclinuxu:

Radeony HD 5700 neumí double precision floating point

jj a podle vyjádření Baumanna je to HW záležitost.

Nicméně je to asi jedno. Pokud někdo potřebuje DP pro OpenCL, tak ostrouhá, protože ani drivery ATi ani drivery nVidie to nepodporují (pokud se tedy v posledních dnech něco u nV nezměnilo; když jsem to ověřoval naposledy, nepodporovaly to). Pokud jde o DX Compute, tak nevím o tom, že by se chystaly nějaké uživatelsky přínosné aplikace vyžadující DP a pokud jde o CUDA, tak to ATi nepodporuje
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci

myslíš dp pod opencl? protože dp pod cuda jsem viděl v akci už v únoru.

Myslím to tak jak píšu

Stručně: nedovedu si představit, že by někomu mohla absence DP na HD5700 vadit, protože:

1. OpenCL drivery DP nepodporují (momentálně jak u ATi, tak u nVidie)
    2. Compute Shadery ho podporují, ale nejsou žádné aplikace, které by ho vyžadovaly
    3. CUDA ho podporuje, ale ta na ATinách neběhá
    4. Brook+ ho podporuje, ale ten nikdo nepoužíval dosud, takže pochybuju, že s tím někdo začne

Vynechal jsem nějakou možnost?

ale já se nehádám. ten, komu by to u karty za 3k7 vadilo, koupí výkonnější kartu za 5k3, která to umí.

Ale já jsem neříkal, že se hádáš

Citace Původně odeslal Bob van Sikorski
    No a pak jsou tací, kteří ....
    Jací?

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    270

JJ z hlediska cpu, grafik, atd. Už je death. Ale to je tim, že populace zde je stálá a většina lidí už má toto období zasebou. I já na sobě pociťuji že se v počítačích hrabu méně a méně (a ne že bych neměl čas). Řeším tyto věci méně a méně, a to je furt řeším dost. Ono to taky neni moc zábavné, vývoj se zpomalil, přijde architektura a člověk pomalu ví jak to bude na dalších x let vypadat, atd. Totálně se vytrácí různorodost. Všechny latopy do 30k maj třeba stejnej hnusnej hroznej display s 16:9 a rozlišenim 1366x768. Jiné nejsou protože ty fabriky už krachly, je jich jen pár a ty vyráběj tenhle, a ten kdo by nepoužil tenhle by neměl výhodu tý totální massprodukce, to by mu o chlup zvedlo cenu a už by krachnul. Tak to hold dnes je, kdybych věděl do jakýho stádia se ta elektornika, kor PC dostane, asi bych do toho oboru nikdy nešel.

Pokud bych ale potřeboval řešit něco specifického, třeba ňáký složitý raid řadič, ňáký síťový problémy, nestandardní technologie, či ňáký právní problémy (ano jsou tu v tohle směru veliceschopní lidé), půjdu se zeptat sem. To na kolik jsem dnes ocnul GTX480, nad tim tu fakt nikdo "onanovat" nebude.

Edit: U No-Xe jsme se již s jemným fanatizmem smířili, ale to je příliš malé- v porovnání s jeho bezkonkurečními znalostmi.
    The best Unreal Tournament maniac.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    314

Další věc je, že dřív člověk musel honit každej Mhz a každý % navíc znamenalo, že si hry zahraju líp nebo v případě některejch her, žew si je vůbec budu moct zahrát. Dneska koupím za 1,5k v bazaru kartu na který si zahraju všechno v 1920x1200 a prakticky naplno, člověk pak už nemá motivaci "něco řešit".
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Mno co... zatím není nic moc jisté Vypadá to asi takhle:

ATi chystala produktovou řadu s kódovým označením Northern Islands (NI) pro 32nm výrobní proces. Ten ale zrušilo jak TSMC, tak GlobalFoundries (mluvím o 32nm bulk high-performance procesu, který se používá pro grafické čipy). V té době zřejmě ATi 32nm NI zrušila a chtěla je vydat na 28nm procesu pod názvem Southern Islands (SI), jenže ten byl u TSMC i GF odložen. Takže nezbylo, než NI přepracovat zpět pro 40nm proces.

Samotné čipy by se podle spekulací měly lišit tím, že jejich 5D ALUs (ALU složená z pěti SPs, kde čtyři jsou rovnocenné a pátá zvládá navíc SFU) zeštíhlí na 4D takovým způsobem, že pátá tlustá SP bude odstraněna a její speciální funkce určitým způsobem rozloženy na 4 zbývající. Já jsem k tomuhle přístupu byl trochu skeptický, protože s ohledem na to, že NI měly původně přijít půl roku po vydání HD5xxx, mi to přijde jako příliš velká změna (předpokládám, že další půlrok zabralo přepracování na 40nm proces). Ale teď už o 4D ALUs mluví prakticky všichni, nevyvrací to nikdo, takna tom třeba něco bude

Cílem téhle změny má být zvýšení efektivity. Menších změn by měly doznat i ostatní části čipu.

V tuhle chvíli se jeví jako nejzajímavější dva největší čipy:

Cayman
    1920 SPs
    120 TMUs
    32 ROPs
    256bit sběrnice + rychlé GDDR5

Bart
    1280 SPs
    80 TMUs
    ? ROPs (mně by přišlo dostačující 16, ale na B3D pořád tvrdí 32)
    256bit GDDR5

Přičemž Bart by měl vyjít v říjnu, Cayman koncem listopadu, případně začátkem prosince. Na tu dobu se chystá i duální karta.

Krom názvů rodin čipů a termínů vydání jsou to ale v podstatě spekulace. Ať to ale dopadne jak to dopadne, zdá se, že nejvýkonnější čip bude na úrovni GTX480 nebo o něco výš, druhý čip asi na úrovni HD5850 nebo GTX460...

Pokoušel jsem se o odhady rozměrů těch čipů. Napadly mě dva možné způsoby.

První je (fakticky podložený) předpoklad, že čipy byly původně chystané pro 32nm proces. Mainstreamový čip zřejmě cílil na nějakých 170mm² (na 32nm) jako současná RV840/HD5770. To by při zvětšení na 40nm proces odpovídalo 265mm², ale je třeba vzít v potaz širší sběrnici (256bit místo 128bit), která by 15-20mm² přidala... předpokládám, že 128bit čip měl mít 16 ROPs, takže pokud by se ke 256bit sběrnici použilo 32 ROPs, asi by to ještě o něco narostlo. Je to tedy rozmezí 280-300mm².

U většího čipu jsou dvě možnosti - buďto měl být dvojnásobkem mainstreamového, tzn. 2560 SPs a přes těch 300mm² jako RV870/HD5870, nebo mohli volit konzervativnější cestu s 1920 SPs a vrátit se na těch 250-260mm² jako měla RV770. Pokud první možnost existovala, přechod na 40nm ji zabil, protože by takový čip byl příliš velký (kolem 500mm²). To znamená, že by zůstal čip s 1920 SPs, který by na 40nm měl těsně pod 400mm², což je schůdné.

Druhý způsob odhadu rozměrů vychází ze snímku čipu RV770, ze kterého lze spočítat velikostní poměry jednotlivých částí čipu (TMUs, SPs, ROPs, sběrnice...). RV870 sice proporce výpočetních jednotek trochu změnila, takže to nebude přesné (a navíc není známo, co a jak změní R9xx), ale orientačně se tím dá spočítat, že čip s 1280 SPs, 80 TMUs, 16 ROPs a 256bit sběrnicí by měl méně než 277mm² a čip s 1920 SPs, 120 TMUs, 32 ROPs a 256bit sběrnicí méně než 400mm².

Charlie Demerjian tvrdil něco o rozměrech 15% nad RV870/HD5870,tzn. 380-385mm², což by s těmihle spekulacemi korespondovalo. Jenže je známo, že se po netu šíří falešné informace (některé klidně mohou pocházet od AMD), takže dokud to nebude na papíře...

Bart:

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI Catalyst™ 7.12
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 07.01.2008, 18:35
  2. ATI Catalyst™ 7.5
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 31
    Poslední příspěvek: 25.06.2007, 10:27
  3. ATi Catalyst™ 6.8
    Založil no-X v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 24