Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Netbook

Standardní Netbook

Zdravím, potřeboval bych pomoct s výběrem netbooku (pro sestru). Použití bude v podstatě akorát na kancl práce, občas film, hudbu. Doma stolní PC normálně má, takže jde o mobilitu mimo domov. Kritéria jsou tedy konektivita, výdrž a zpracování.
    Nějak se v současné nabídce neorientuju, přijde mi to všechno stejný. Je tam nějaký kandidát, který vyčnívá nad ostatními? Cenově by se to mělo vejít do 12k, což je u netbooků snad v pohodě.

Zatím bych vybral Lenovo S12

Ještě mě zaujal tenhle Acer, ale tam nevím jak je to s výdrží. Pokud by to nebylo nějak špatný, tak by se mi líbil. Windows 7 jsou fajn.

Senior Member Avatar uživatele Hynchenzo
    Věk
    43
    Vliv
    293

Standardní Re: Netbook

S lenovem chybu neudelas v zadnem pripade.

Btw.
    http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=76138
    KVFREE.net - Freediving Karlovy Vary
    Olympus E-410 + Zuiko ED 14-42mm + Zuiko ED 40-150mm

Member Avatar uživatele otas
    Věk
    38
    Vliv
    280

Nepremyslel si o SL300? Je to uz plnohodnotny notebook, ale je to opravdu lehouckej prcek, pritelkyne si ho nemuze vynachvalit.
    HP nx6110 Celeron M 1.4GHz 512MB 40GB DVD-RW WiFi BlueTooh - po smrti :-(
    Nyni SL510 :-/

Vím o něm, ale pro ní je to zbytečný a navíc už za hodně peněz. Je to spíš něco, co bych si pořídil já

Nechávám jí teď vybrat mezi S12 a tím Acerem, uvidím co z ní vyleze.

Senior Member Avatar uživatele Valhalla
    Věk
    37
    Vliv
    277

z několika vlastností bych šel do Lenova, přičemž největším plus vidím IMHO v 16:10 display.

Možná trochu lepší dílenské zpracování pro Lenovo, ovšem nedělám si iluze.

jinak s jeho menším bráškou nemám zatím žádný problém (cesta 2x týdně 135km bus + 143km vlak), výdrž 4-7h dle wifi, podsvícení a zatížení procesoru, USB..., kámoš má třeba zase timeline a docela si chrochňá

jo a jinak menší nevýhoda je ta, že "nemá" F12 http://img.alza.cz/ImgW.asp?fd=FotoAdd&cd=nt012c-09

jinak nevím jestli je to i u tohodle modelu, ale to moje S10e umí aspon "multitouch" gesta pro zoom in a zoom out // i když pomalý jak hlemýžď bez Shell V-Power // a byl jsem zmaten prvních pár minut, když se mi v Chrome povedlo zoomout a já nevěděl co se stalo

EDIT: zapoměl jsem dodat ještě jednu výhodu a to přítomnost expesscard slotu a menší nevýhoda spočívá v X extrémně užitečnejch aplikacích, který jsou v systému ihned nainslalované :-!
    Naposledy upravil Valhalla; 21.10.2009 v 01:14.
    猿も木から落ちる。

MacBook White 2010, 5GB RAM, 250GB disk
    Yama-jii: Asus 6738RB (1,6GHz Dothan, 1GB+192MB RAM, 9100 IGP (64MB)
    mobility provided by HTC Wizard (T-mobile MDA Vario I version)

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

S12 - Pockal bych na uvedeni ION verze, ktera ma prijit zitra (s uvedenim W7).
    Ale kdo vi, kdy to u as bude a za kolik to bude... odhad je 13k.
    Hope is the first step on the road to disappointment.
    Alcohol is the first step towards alcoholism.

Díky za tipy, ION verze zní zajímavě. Uvidím jak se bude s koupí pospíchat...

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Ciste ekonomicky, je krize, pred vanocema => ceny rozhodne budou stagnovat/stoupat (vic nez "normalne"), takze ted spis nekupovat nic a pockat tak na Brezen.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    Ciste ekonomicky, je krize, pred vanocema => ceny rozhodne budou stagnovat/stoupat (vic nez "normalne"), takze ted spis nekupovat nic a pockat tak na Brezen.
    Ekonomicky u tohodle uvažuju já, proto si něco pořídím po vánocích. Ale ona ho potřebuje teď. Takže tady jde tohle uvažování stranou...

Jinak jedna dnesni zkusenost. Koukal jsem se v alze na Lenovo S12 s ION, protoze se mi configem moc libil a musim rict, ze se mi ten notebook moc nelibil zpracovanim. Vypada zpracovanim opravdu levne. Plasty osklive, CZ popisky byly delane nejakou hnusnou hnedou barvou. No proste oproti HP mini 2140, ktere mam ted aktualne, hnus.

Takze ja do Lenovo s12 s ION, i kdyz jsem na nej cekal dlouho, nepujdu.
    CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
    Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
    Case
    Antec P182, PSU Enermax modu82+ 525W, LCD HP LP2475w

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. netbook
    Založil Yuri v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 22.09.2009, 19:51
  2. netbook
    Založil ChroniC v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 19.01.2009, 18:31

Pravidla přispívání