Citace Původně odeslal Connor Zobrazit příspěvek
Lokace: gigacomputer
obsazení: zákazník a prodavač
scéna2:
zákazník "Dobrý den, tak jsem tady pro ten notebook! Dnes už jej nebudu hodinu testovat, ale opravdu jej koupím. Jsem dnes již zcela pevně rozhodnut."
prodavač "Rád vás opět vidí, bohužel ale jdu na oběd se šéfem... "

... nechci slevu zadarmo, udělám pro ni cokoliv...
No tohle?!? (teda mam uz trochu popito, ale stejne nejak nechapu)

Jen abych to dovysvetlil: puvodni plan byl ze kamarad ten notas zkontroluje a vyzvedne, nebot na to nechat si ho rovnou poslat nemam moral. Nasledne kamos napsal ze je nemocny. Rozhodl jsem se ze tam zajedu sam. Prijel sem tam a rekl, ze jsem ten co ma ten notebook vyzvednout. Typek ho donesl. Rekl jsem ze mam instrukce dukladne ho zkontrolovat. Co bylo dale jsem napsal...

Vyfotil jsem si seriova cisla (pro jistotu na krabici, na ntb i v biosu).
Kdyz jsem mu rekl ze to je divne ze me najednou vyhodi, tak rekl ze maji tech kusu toho modelu vic, ze mi klidne proda jiny. Rekl sem ze ok, donesl krabici, ja zkontroloval ze jde o stejny typ a dal jsem mu kreditku. Na ni vsak nebyl dostatek penez, nicmene byl ochotny mi ho za tu lepsi cenu prodat a platit kreditkou!!!

Nakonec jsem mu rekl ze ja si to na triko nevemu at to posle ppl-kem tomu co to koupil. Kazdopadne byl ochotny i za tu zvyhodnenou cenu me nechat hodinu a pul se v tom "hrabat" (ikdyz jsem mohl ten cas vyuzit samozrejme mnohem lip nez cekat nez se nakopiruji wokna a aplikace - moje chyba, necekal jsem ze by to mohlo trvat tak dlouho a hlavne stale nevim zda je to normalni) - tedy zadny predzabaleny balik. Rekl jsem si tedy ze si zjistim vsechna sva prava pro pripad ze by poslal napr. neco uplne jineho (nevim treba jak moc je to prukazne kdyby mi poslali treba cihlu Prave proto uvazuju ze si predani natocim kamerou. O zaruku se ani moc nebojim, nebot pokud poslou to co maji, tak podle sony ma ten notas zaruku do 25.09.2011 (coz nevim jestli treba sony dava na repasy znovu zaruku 2 roky. Jinak by to celkem sedelo k tomu ze ma byt ten ntb novy...) a predpokladam ze ji lze uplatnit primo u Sony bez JAKEKOLI vazby na prodejce (nebo budou chtit videt u sony fakturu od prodejce?)

Jinak myslim si ze tech -6000 je tam proto ze ho pak nemusi mit v ucetnictvi a taky mi muzou dat pouze 1 rocni zaruku (coz uz me tolik nezajima, s reklamaci me stejne muzou poslat nekam, to bych se radeji obratil primo na Sony). ALE nejsem podnikatel, takze tomuhle nerozumim. Zajimalo by mne, v cem je to pro ne vyhodne...

2Atreides: nejsem rozhodnuty ntb koupit, ale taky se nerozhodnu podle subjektivnich dojmu typu: "ja bych do toho nesel". Chtel jsem ziskat co nejvice informaci z oblasti ve kterych se prilis nevyznam. Byt mohly me prispevky pusobit tak jakoze sem rozhodnuty, tak vez ze slouzily pouze k tomu abych se dopracoval k nejakemu rozumnemu rozhodnutí a postupu.

BTW: nevim jestli to cele neni trochu moc paranoia, protoze mi prijde ze gigacomputer nebude mit zapotrebi prodat jeden pochybny notebook na aukru (sef spolecnosti o prodejich na aukru vi, volal jsem mu, tedy to patrne neni akce jednoho zamestnance). Prece by si na kazdy takovy notebook museli registrovat novy ucet na aukru (protoze ten aktualni by byl po takove smrsti co by nasledovala neverohodny). A to ten co tam ted je je snad 3 roky stary. To by ho snad radeji prodali na nejakem "anonymnim" bazaru ne?!?! A ta jejich hodnoceni asi taky nebudou vsechna falesna...

Kdyz nad tim tak premyslim, mozna bylo nejlepsi koupit ho na miste a zkontrolovat si akorat fakturu a zarucak ze sedi seriove cislo apod. Akorat tehdy jsem nevedel ze je moznost zaruku uplatnit primo u Sony a taky me tim ze najednou "otocil" natolik znervoznel, ze jsem si rekl ze si napred vyzjistim co nejvic informaci.