diky za rady skusim to tak jak řikate... skusim sehnat diskety a disketovku.
ještě to "zkusim" nabotovat z cd jak mi doporučil jeden známý. jakmile to dokončím tak se ozvu a dám info jak to dopadlo
diky za rady skusim to tak jak řikate... skusim sehnat diskety a disketovku.
ještě to "zkusim" nabotovat z cd jak mi doporučil jeden známý. jakmile to dokončím tak se ozvu a dám info jak to dopadlo
Pokud máš k desce CD s ovladači apod. přímo od ASUSu, stačí vložit do mechaniky jenom to CD, BIOS je na něm umístěn (ovšem ve starší verzi).
"Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."
no ja mam jenom cd s ovladači k pc a to je od Fujitsu siemens computers ... skusim tam dat tohle a uvidim
Naposledy upravil TOMAS.94; 11.10.2009 v 17:59.
Takže jsem se dostal dále. Nahrál jsem bios na CD a pustil vše. Najelo toto:
Award BootBlock Bios v1.0
Copyright (c) 2000, Award Software, Inc.
BIOS ROM checksum error
Detecting IDE ATAPI device ...
Found CDROM, try to Boot from it ... Pass
Automatic Load AWDFLASH.EXE .....
!! ERROR -- AWDFLASH.EXE Not Found with CDROM !!
Please insert the correct CD disk and press Enter key to retry.
Toto mi to vypsalo.
Co teď ? Diky za rady.
chce to soubor: awdflah.exe a samozřejmě bys na cd měl mít i bios.bin aby to mělo bios kde vzít, nebo ho to bude potom hledat na disketě
Naposledy upravil Jerrome; 11.10.2009 v 20:18.
[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201
Protože mám dobrou náladu, tak třeba jak ses dostal na toto forum, jsi měl nějaký problém a hledal jsi řešení. U tvé desky asi existuje nějaký výrobce, který asi má stránky, na kterých se poměrně často bios kupodivu najde.![]()
[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201
Koukni na podporu Asusu, najdi BIOSy k tvemu typu desky a urcite tam bude i soubor awdflah.exe pro flashovani pod DOSem.
Tenhle nahraj na root CD spolecne s nejakym BIOSem pro tvou desku (take stahni, nebo pouzij ten, co mas) a pak opet vloz CD do mechaniky a nastartuj.
Tak jak jsem z toho vyrozumel ja (ikdyz Asus novy desky uz vubec neznam) tak to pouze ceka na CD s nahranym awdflah.exe a bios.bin a pak by ti to melo automaticky natahnout awdflash, kde bud bused muset rucne vybrat prave bios.bin a parametry flashe, nebo se ti awdflash.exe automaticky spusti s parametry pro flash bios.bin.
Pak bud potvrdis flash (nebo nepotvrdis a provede se sam) a po restartu by to melo najet uz normalne.
EDIT: tak jsem se na to kouknul a je faktem, ze deska je OEM pro Fujitsu Siemens Scaleo, takze z Asusu to asi nepujde, nicmene FSC ma podobnou podporu jako treba Dell, takze doporucuju jit na tuhle stranku
http://support.ts.fujitsu.com/com/su...downloads.html
(nebo jsem hod svoje serial number PC) a mely by ti vyjed vsechny drivery a soft, pro tvoji konkretni sestavu. Bios tam urcite nejakej bude a awdflash asi take.
Jinak se da awdflash stahnout bezne z netu, ale je jich dost verzi (je to flasher pro Award BIOSy), ktere nemusi idealne spolupracovat.
Naposledy upravil tiktak; 11.10.2009 v 22:01.
Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)