To, co ti tam naskočilo, je "ASUS CrashFree BIOS".
Chce po tobě, abys vložil CD/DVD/diskesu, na které je umístěn soubor BIOSu. Sám si ten soubor natáhne a BIOS znovu přeflashuje.
To, co ti tam naskočilo, je "ASUS CrashFree BIOS".
Chce po tobě, abys vložil CD/DVD/diskesu, na které je umístěn soubor BIOSu. Sám si ten soubor natáhne a BIOS znovu přeflashuje.
"Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."
BootBlock je malá část BIOSu, která sama o sobě dokáže natáhnout z CD/diskety systém, kterým se můžeš opět provést nahrání celého BIOSu.
Vezmi si (nejlépe novou) disketu, ve WinXP/Vista/7 ji nejprve zformátuj a po formátu ve výpisu zkontroluj, zda nemá vadné bloky. Potom ji zformátuj znovu s volbou "Vytvořit spouštěcí disketu MS-DOS".
Po vytvoření z ní smaž všechny soubory kromě "IO.SYS, MSDOS.SYS a COMMAND.COM". Na disketu pak nakopíruj binárku BIOSu a program na flash biosu.
U některých výrobců (nevím, zda i u tohoto Asusu) je flasher umístěn přímo v bootblocku a pak stačí jen čistá disketa s binárkou BIOSu (jak píše JejKey).
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.
Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.
diky za rady skusim to tak jak řikate... skusim sehnat diskety a disketovku.
ještě to "zkusim" nabotovat z cd jak mi doporučil jeden známý. jakmile to dokončím tak se ozvu a dám info jak to dopadlo
Pokud máš k desce CD s ovladači apod. přímo od ASUSu, stačí vložit do mechaniky jenom to CD, BIOS je na něm umístěn (ovšem ve starší verzi).
"Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."
no ja mam jenom cd s ovladači k pc a to je od Fujitsu siemens computers ... skusim tam dat tohle a uvidim
Naposledy upravil TOMAS.94; 11.10.2009 v 18:59.
Takže jsem se dostal dále. Nahrál jsem bios na CD a pustil vše. Najelo toto:
Award BootBlock Bios v1.0
Copyright (c) 2000, Award Software, Inc.
BIOS ROM checksum error
Detecting IDE ATAPI device ...
Found CDROM, try to Boot from it ... Pass
Automatic Load AWDFLASH.EXE .....
!! ERROR -- AWDFLASH.EXE Not Found with CDROM !!
Please insert the correct CD disk and press Enter key to retry.
Toto mi to vypsalo.
Co teď ? Diky za rady.
chce to soubor: awdflah.exe a samozřejmě bys na cd měl mít i bios.bin aby to mělo bios kde vzít, nebo ho to bude potom hledat na disketě
Naposledy upravil Jerrome; 11.10.2009 v 21:18.
[COLOR=#FF0000] I3 12100f [/COLOLga 1700/2x 16gb / RX570 Sapphire / wd blue 500 & 1TB, Crucial BX200 - 240GB/Evga 750w semimod/ samsung dvd-rw/Spartan 3 LT fan 90@120 /BenQ VW2245Z/ Asus xonar ds sound/Win 10 Pro x64 / Net UPC a par větrniku Zalman z3 x201
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)