To ano, ale forum tak nejak nepravidelne procitam. Zel bohu uz jsem nekde jinde, jak i ostatni se v kompu uz tolik nehrabu, audio bohuzel slo stranou taky. Nejak me to prestalo bavit, kdyz to co jsme my vymysleli se bezne dostava na pultech. uz to neni DIY ale komerce...
2Amok: Ty si precti poradne co sem psal, ja sem o tom, co mi vytykas ani sluvkem nepromluvil. Jen sem napsal, ze "celkova" impedance se snizi v pripade paralelniho zapojeni dvou impedancnich soucastek (tak jak hovori ohmuv zakon). Takze ja problemy se zrakem skutecne nemam
Jinak ano, kdyz snizim impedanci zateze na koncovem stupni, tak koncovy stupen bude schopen dodavat signal bez destrukce do takove hlasitosti, snizene v pomeru snizene impedance, neb v ten moment ma na sobe ztratovy vykon rovnajici se jeho maximu, ze .. o tom taky mluvi ohmuv zakon ... Udavane zatizeni se uvadi pri maximlanim vykonu, co zesilovac umi dodat, kdyz mam volume stocene (tedy vystupni napeti neni na urovni maximalniho) neznamena to, ze nedodavam maximum vykonu do menicu, neb vykon ma dve casti, napeti a proud, ze... Pak tvoje teorie samozrejme funguje. Jenze nepocita s kamaradem, ktery si to bude chtit pustit vic nahlas ... "lup a je ticho"...
Konec.
Vsak mi si tohle s Martym prakticky vyzkouseli, ze, jiste si vzpominas na muj 1KW na silvestra, tam ten prikon nezvladaly pojistky, koncaky jo, byly predimenzovany, no dosly pojistky prisel hrebik, pak to nezvladly ani konce![]()