Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Zkušenosti s hypervisory

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member
    Vliv
    261

Standardní Re: Zkušenosti s hypervisory

Tak vzhledem k tomu, že mi to běží (běželo) na serveru, tak mi cílová skupina "server" nevadí
    Petr Kočandrle

pridam me zkusenosti s desktop VM:
    1) MS virtual PC 2004 a 2007: podporuje jen jedno jadro, ve 2007 nejde pripojit CD/DVD, jinak to docela jede.
    2)virtualBox: problemy se stabilitou na windows XP (jako host, tuhne do 5ti hodin), v linuxu pohoda, vykon s HW akceleraci velmi dobry, bohuzel pri pouziti raw disku je vykon tragicky.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Member
    Vliv
    261

Ikdyž nejde o hypervisory, díky za názor.

ad raw - ten jsem měl na citrixu (hypervisor) a výkon byl velmi dobrý. Nejspíš s ním má vbox nějaký problém..
    Petr Kočandrle

Member
    Vliv
    261

Jen pro info - nový wmvare workstation v7 (RC, trial na 40 dní) umí virtualizovat ESX 4.0.

Super pro toho, kdo si chce bez rizika hrát s ESX.
    Petr Kočandrle

Member
    Vliv
    261

Právě jsem dotestoval hyper-v od M$ a musím říct, že je to jednoznačně největší bast na poli virtualizace.

Neuvěřitelně zprasená síť. Jsou nezbytné dvě síťovky - jedna pro administraci z MMC, druhá pro síťový provoz virtuálních mašin. I tak spojení často vypadává (RDP na server), častokrát zamrne celý server. Nakonec jsem musel vyhodit jednu síťovku, nainstalovat server, přidat síťovku a pak teprve přidat roli hyper-v, která se váže na druhou síťovku. Pokud je jenom jedna síťovka, po přidání role hyper-v je server naprosto nestabilní, tuhne, nefunguje.

Po těchto útrapách ovšem přišel zlatý hřeb. Nainstalované VM mají velký problém s připojením do sítě. V případě připojení na síťový disk neustále vypadává spojení, prostě je to nepoužitelné. Vyzkoušel jsem snad vše možné i nemožné, nic nezabralo. Na technet foru se o tom něco málo píše, ale žádné řešení. Prostě to někomu jde a někomu zase ne.

Už chápu, proč si zde někteří uživatelé stěžují na zbastlený síťový protokol v produktech M$, přidávám se k vám!

V případě použití samotného hypervizoru (hyper-v) - je ten stejný problém, ovšem "obohacený" o problémy se samotným připojením MMC k serveru. Pro změnu opět splašený.

Resumé je jednoduché: se stáhnutým ocasem a škrábajícím prstíčkem jsem se vrátil ke kombinaci ms server + vmware server...
    Petr Kočandrle

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Telekonvertory pro SLR (Canon, Kenko, Tamron, Sigma) - zkušenosti?
    Založil Connor v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 25.08.2008, 17:53
  2. nikon p5000-konkrétní zkušenosti
    Založil Staňour v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 22.12.2007, 09:07
  3. Zkušenosti mobily s obchodem a celkově se Satron.
    Založil Pavloš v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 09.02.2007, 12:02
  4. DIAGNOSTIKA VODNÍKA Snímač průtoku a teploty (vaše zkušenosti, rady)
    Založil uib v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 25.08.2006, 15:34
  5. Zkušenosti s deskou Gigabyte GA-K8N Ultra-9
    Založil Ksatria v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 57
    Poslední příspěvek: 18.11.2005, 10:52

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání