IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
I kdybych si OS kupoval jednou za deset let, osm litrů prostě jednorázově nedám ani omylem. Až budu vydělávat 50 tisíc, pak mi to možná bude jedno, ale za těhle podmínek budu radši dál používat neaktivovanou RTM verzi a co měsíc (tři) reinstalovat.
Moje historie OS od Ms:
Win95 - koupený s počítačem
Win98 - warez
Win2000 - warez
WinXP - warez, posléze multilicence z práce
Visty - pár měsíců na neaktivovaným systému, několik málo reinstalací
W7 mě nadchly natolik, že jsem se i přes nepříliš vysoký příjmy rozhodnul, že to stojí za koupení. Ale pokud budou ceny takový jako se píše, radši ty prachy vrazím do lednice nebo pračky.
Osobně bych to řešil. Nákupem v UK, US a +MUI (pokud se to vyplatí). Krabicová verze je jediné řešení pokud člověk počítá s tím ze se mu něco vys*ere. Opravdu bych se taky nerad dočkal toho, že mi po výměně desky začne OS ječet o novou aktivaci.
BTW: Cy ceny budou 100% bez DPH, je tam někde poznámka o pouhím přepočtu kurzu. takže +19% (příští rok 20%)
MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
NTB: HP nc 6320
panečku, spousta lidí (na nikoho konkrétního necílím) tady mění třikrát do roka procesor, dvakrát desku a grafiku, ale pak se ohání tím, že "tolik peněz za systém prostě nedám"...
Octopuss: chápu, že pokud jedeš 11 let na nelegálních win, tak nemáš nejmenší důvod to měnit... neodsuzuju, je to každého věc (sám jsem asi půl roku používal neaktivované Visty), jen mi přijdou zcestné argumenty "nevydělávám 50 tísíc, tak něco takového kupovat nebudu"...
úplně stejné je to s hrama, audio CD, DVD atp... prostě - kdo nechce, nekoupí, ani kdyby mu ty peníze vypadávaly z kapes...
na zábavu: Intel Celern G1620 (Gelid Solutions Tranquillo) | GB GA-B75-D3V | 8GB Kingston HyperX Fury Blue 1600 | GIGABYTE GTX750 Ti Ultra Durable 2 2GB | Samsung SSD 850 EVO 120GB + WD7500AAKS 750GB + Samsung SpinPoint F1 1TB + Samsung HD204UI 2TB | Seasonic S-12 600W | Dell 2209WA | Windows 10 Home 64bit
na cesty: AGang Gangsta 7.0 2013 + Lenovo ThinkPad 0328 + Motorola Moto G 2014
dříve, než se na něco zeptáte, zkuste zabrousit na: Google | Wikipedia
No pokud by se nakonec rozhoupali, a cena by byla za za HOME/STUDENT edici, tak by to mohlo bejt zajímavý, licence na 3 kompy.
C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,
nikdo netvrdil, že zcestný je to, že si nemůžeš z výplaty dovolit dát třetinu za OS... nebo si televizi (lednici, pračku...) taky koupíš z jedné výplaty?
jedenáct let beru jednoduchým propočtem "Win 98 - warez"
kolik by pro tebe tedy bylo přijatelné? 800?
na zábavu: Intel Celern G1620 (Gelid Solutions Tranquillo) | GB GA-B75-D3V | 8GB Kingston HyperX Fury Blue 1600 | GIGABYTE GTX750 Ti Ultra Durable 2 2GB | Samsung SSD 850 EVO 120GB + WD7500AAKS 750GB + Samsung SpinPoint F1 1TB + Samsung HD204UI 2TB | Seasonic S-12 600W | Dell 2209WA | Windows 10 Home 64bit
na cesty: AGang Gangsta 7.0 2013 + Lenovo ThinkPad 0328 + Motorola Moto G 2014
dříve, než se na něco zeptáte, zkuste zabrousit na: Google | Wikipedia
Pračku si samozřejmě z jedný výplaty nekoupím, ale jde o princip. Pubertální doby hnaní se za bodama ve třídémárku jsou dávno za mnou, hry nehraju, a novej hw kupuju až když je už starej, a to tak jednou za dva roky - a to ještě jedině pokud mě něco vyloženě nadchne. Takže na mě argument o částkách utracených za komponenty vs vůči tomu zlomkový ceně za OS neplatí![]()
Jestli ono to nebude spis o tom, ze za $ investovany do HW clovek ziska nejakou funkcionalitu. OS, ktery sam o sobe neumi vlastne vubec nic mi neprijde jako neco, za co by se melo platit vic, nez za HW na kterym bezi.
A to vsechno navic s tim, ze te ten ZAKOPENY a ZAPLACENY SW nasledne jeste prudi a zpusobuje ti problemy.
--
Pro info, v robote sme narazili na to, ze uzasny OEM dodavany Dellem na serverech nelze normalnim zpusobem ani nouzove zprovoznit na virtualu. Nejde se prihlasit, protoze chce aktivaci a kdyz ho dame aktivovat, tak se neaktivuje, protoze nema driver od sitovky a driver nelze nainstalovat, pokud se neprihlasite. Fakt bomba kdyz vam zdeche HW a potrebujete to operativne pustit jinde. Podotykam, ze vse je naprosto legalne zakoupeno.
Doma mi na druhou stranu chcip MB (kondiky) na routeru, tak sem vzal jiny s uplne jinym chipsetem, prehodil na nej hdd, sitovky ... a voiala, bez jedinyho zavahani to normalne nastartovalo a jede se dal.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Toto téma si právě prohlíží 3 uživatelů. (0 registrovaných a 3 anonymních)