Caleb: U LD MKV se zvuk také dost změnil, docela mě to překvapilo. Dříve jsem příliš nevěřil na "zahořování", ale tady se něco fakt změnilo a zvuk se zcela usadil až po několika desítkách hodin... Nejslyšitelnější změny proběhly v prvních 10-30 hodinách, jestli si dobře pamatuju. Následující rok už žádné změny zvuku nevnímám. A jinak ten můj LD MKV basy má, na HD800 i krásně prokreslené, oproti AKGK701 velmi příjemná změna, ovšem Phoenix + HD800 (příp. HD600/AKG K701) je s basy i ostatním zase jinde, proto jsem psal o méně basech na LD MKV, který jinak považuju za velmi slušný zesík za danou cenu, který je ovšem velmi závislý na kvalitní zdroji. Vyzkoušel jsem např.:
E-MU 0404 (analogový výstup) > LD MKV > Senn HD600 (modded + Cardas) - silně digitální zvuk, pro mě dlouhodobě neposlouchatelné
Zero DAC (Earth HDAM) > LD MK V > Senn HD600 (modded + Cardas) znatelně lepší, slušný zvuk, hodí se třeba na metal, dark ambient
Zero DAC (Earth HDAM) > LD MK V > AKG K701 - detailní a příjemně analytický zvuk, hodí se zejména na klasiku, jazz, fado...
E-MU 0404 (analogový sym. výstup) > Phoenix (sym. XLR) > HD600 (Cardas) - ňam ňam, HD600 takhle hrajou fakt božsky všechno, jazzové vokály jsou opravdu mimořádné
E-MU 0404 (analogový sym. výstup) > Phoenix (sym. XLR) > AKG K701 - wow, podobně jako u HD600 vymáčkl Phoenix z AKG K701 nečekaně božský zvuk u všech žánrů, samozřejmě velmi detailní
Audio-gd Rererence One > LD MKV > Sennheiser HD800 - skvělé, prokreslené basy, pěkná i ostatní pásma, celkově vynikající zvuk
atd.
Takže je vidět, že LD MKV si s něčím rozumí, s něcím ne, např. mu moc nepadne E-MU 0404, která je ale zase s Phoenixem vynikající...