Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Pomozte s nastavením sdílení adsl internetu

Standardní Pomozte s nastavením sdílení adsl internetu

Připojil jsem ADSL modem do WAN vstupu routeru Tplink a nastavil jsem automatické získání ip adresy (adsl modem není vázán na MAC adresu).poté nastavil vysílání a internet jde přes wifi do notebooku.Až potud vše OK.Jenže potřebuji do routeru TPLink připojit Nanostation 2 UTP kabelem a internet poslat dál bezdrátově na druhé Nanostation2 k dalšímu PC o pár set metrů dál.Nevím jak NS2 nastavit aby to fungovalo.nevím v jaké módu má být nastaven,jak má být WAN/LAN,IP adresy,brána atd.Dal jsem NS2 aby taky dostal IP adresu automaticky z routeru,ale nic se neděje,internet z toho neleze.Moc děkuji za pomoc.

Naposledy upravil KIRILL; 04.10.2009 v 19:41.

Standardní Re: Pomozte s nastavením sdílení adsl internetu

Je potreba je nastavit do rezimu bridge. IP adresa neni dulezita, proste klidne nech to DHCP.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

přiznám se že NanoStation neznam, ale pokud to funguje stejně jako wifi, tak
    - z ADSL routeru bude pripojen normalne pres LAN port a samotné zařízení dostane od routeru nějakou IP adresu.
    - samotný NS nastav jako AP klient (bez DHCP, bez routovani) - vytvoris pouze defakto bezdrat switch (+ nejake zabezpeceni např. WPA/2)
    - druhy NS nastavis taky jako AP klient das vyhledat bezdratove site - mel bys najit tu vytvorenou z prvniho NS (opet zadas vsechny parametry pro konektovani do teto wifi site)
    - z druheho NS povede kabel do LAN portu danneho TP-linku
    - druhy TPlink opet nesmi mit zadne routovani, dhcp atd..

vsechna zarizeni by si mela ziskat adresu z prvniho TP-linku
    dale je dobre na routeru zadat vybranym mac adresam zadat stale IP adresy těch všech zařízeních (NS1, NS2 i druhého TP-linku)
    Případně nastavit statické adresy přímo na danných zařízeních !

Takto nastavené schéma bude vypadat, že všechny připojené přístroje budou v jedné LAN síti.

Pokud bys nechtěl aby ti kamarád viděl do tvé sítě - stačí pak na prvním NS nastavit routování (pokud to tedy to zařízení umí) a pak kamarád bude mít jiný rozsah sítě.

ADD: ještě přidám info - že do ADSL routeru do WAN portu nemá smysl dávat UTP kabel z jiné LAN sítě a domnívat se že to bude routovat = nebude !
    protože je to je ADSL router nikoliv normalní router - čili routuje pouze adsl signál.
    Naposledy upravil Atreides; 05.10.2009 v 14:27.
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

No v zasade mas pravdu az na par detailu
    - jeden s tech NS musi bejt AP - nejspis ses prepsal.

U druheho TPlinku je nutne vypnout DHCP server na LANu a kabel z Nanostationa pichnout do LAN portu, proto tyhle TPLinky neumeji rezim bridge. LAN porty a radio mezi sebou bridge maji.

Nebo je moznost, jak psal Atreides, internet znovu "zanatovat", tj. pichnout NS do WAN portu (tam by si mel TPlink nacist IPcka z DHCP prvniho TPlinku). Pokud ale nepotrebujes ty side oddelovat, je to zbytecne.
    Naposledy upravil Caleb; 05.10.2009 v 16:32.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595

Děkuji pánové,velice za Vaši rychlou pomoc.Teď už to snad zvládnu.Přeji Vám pěkný večer.

Tak teď nevím jestli blbě čtu a nebo nevim Calebe...

Citace Původně odeslal Caleb Zobrazit příspěvek
    No v zasade mas pravdu az na par detailu
    - jeden s tech NS musi bejt AP - nejspis ses prepsal.
    psal jsem:
    Citace Původně odeslal Atreides
    - samotný NS nastav jako AP klient (bez DHCP, bez routovani)
    Dále:
    U druheho TPlinku je nutne vypnout DHCP server na LANu a kabel z Nanostationa pichnout do LAN portu...
    a já psal:
    - z druheho NS povede kabel do LAN portu danneho TP-linku
    - druhy TPlink opet nesmi mit zadne routovani, dhcp atd...
    A nakonec:
    Nebo je moznost, jak psal Atreides, internet znovu "zanatovat", tj. pichnout NS do WAN portu....
    tady jsem naopak psal že:
    že do ADSL routeru do WAN portu nemá smysl dávat UTP kabel z jiné LAN sítě a domnívat se že to bude routovat = nebude !
    Tak teď nevím
    Paul Atreides

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)

Atreides:
    a) AP klient je hovadina - jeden musi bejt AP, druhej Managed (neboli klient)
    b) pripojit LANku s internetem do WAN portu a ocekavat, ze to bude fungovat samo od sebe, je zcela logicke a funkcni. jediny zadrhel je, ze ta LAN s internetem by mela mit jiny subnet (pravdepodobne by to ten router mezi zmatlo, pokud by byly stejne)
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    Atreides:
    a) AP klient je hovadina - jeden musi bejt AP, druhej Managed (neboli klient)
    b) pripojit LANku s internetem do WAN portu a ocekavat, ze to bude fungovat samo od sebe, je zcela logicke a funkcni. jediny zadrhel je, ze ta LAN s internetem by mela mit jiny subnet (pravdepodobne by to ten router mezi zmatlo, pokud by byly stejne)
    Presne tak. Jinak vzhledem k tomu, ze oba routery jsou stejne, predpokladam, ze by prave ve vychozim nastaveni ke konfliktu LAN a WAN subnetu doslo. Proto mi prijde lepsi na druhem routeru vypnout DHCP a pouzivat ho pouze jako bridge mezi LAN a radiem.

BTW: jeste koukam, ze jak radiovej spoj je pouzito ponekud nestastne 2.4GHz pasmo. Velice snadno se muze stat, ze se Nanostation s tim TPlinkem zarusej, rozhodne je potreba nastavit byly kanaly lokalniho APcko a Nanostation od sebe alespon 3 kanaly.
    Naposledy upravil Caleb; 05.10.2009 v 19:42.

Milý Foxi, než tu začneš psát něco se slovy hovadina, tak si přečti ještě můj příspěvek...

Když nastavíš na nějakém přístroji mod AP uděláš z něj něco jako vysílač (na tom se zcela jistě shodnem)
    - když pak na jiném přístroji danný signál chytíš a nastavíš mu aby tento signál přijmul uděláš z něho klienta
    - ovšem když klient odesílá packety nazpět stává se v podstatě vysílačem a klientem je pro něj stanice na druhém konci.

Nevím jak v tvém zařízení, ale na mém např od značky SMC mám volbu AP klient
    Mě to tedy přijde jako prkotina opravovat slovíčkaření. Spíše bych pak chápal že budou-li mít obě zařízení nastaveno totéž (co se týče parametru pro wifi) = budou se mezi sebou vidět (jednoduše řečeno)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    A co se týče WAN portu na routeru

Router:
    WAN port slouží opravdu k oddělení jiné subnet sítě
    ovšem
    ADSL modem router = zkráceně ADSL router
    má WAN port nastaven jinak tam se nedává kabel s 8 žílama, ale se dvěma uprostřed (placatý telefoní kabel)...

Je tedy nutno rozlišovat Router jako takový a ADSL router !
    Paul Atreides

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    Milý Foxi, než tu začneš psát něco se slovy hovadina, tak si přečti ještě můj příspěvek...

Když nastavíš na nějakém přístroji mod AP uděláš z něj něco jako vysílač (na tom se zcela jistě shodnem)
    - když pak na jiném přístroji danný signál chytíš a nastavíš mu aby tento signál přijmul uděláš z něho klienta
    - ovšem když klient odesílá packety nazpět stává se v podstatě vysílačem a klientem je pro něj stanice na druhém konci.
    Mily Atreide, tvuj prispevek jsem kontroloval trikrat, nez jsem to napsal.

A uz ani na te tve prvni premise se neshodnem.

Wifi ma 4 zakladni mody:
    Master (AP) (v AirOSu je to mod "Access Point")
    Managed (Client) (v AirOSu je to mod "Station")
    Ad-Hoc
    Monitor

Tim, ze z na wifi zarizeni nastavis AP mod z nej udelas manazera SSID v jeho dosahu. tzn. je to zarizeni, ktere spravuje klienty. Tohle zarizeni v tomto modu vysila i prijima. Jedine, v cem je Master "neco jako vysilac", je broadcasting beaconu, jinak je to vpodstate spis prijimac, cekajici na konekce od managed zarizeni. Tim, ze jine zarizeni nastavis do modu Managed (client) mu reknes, ze ma hledat onoho Mastera s nastavenou SSID (ktery pripadne provede jeho autentifikaci, autorizaci, nastaveni, prideleni klice, atp). I tohle zarizeni v tomto modu jak vysila, tak prijima. A ten mod se za normalnich podminek nemeni.

Nevím jak v tvém zařízení, ale na mém např od značky SMC mám volbu AP klient
    Mě to tedy přijde jako prkotina opravovat slovíčkaření. Spíše bych pak chápal že budou-li mít obě zařízení nastaveno totéž (co se týče parametru pro wifi) = budou se mezi sebou vidět (jednoduše řečeno)
    mas pravdu, ze je to slovickareni, nazyvat to muzem jak chceme. dokud to bude dost jednoznacne. ale to, proti cemu jsem protestoval, je nastaveni stejneho modu na obou koncich. tak proste wifi nefunguje (tedy funguje, ale v ad-hoc modu, ktery je pro dane ucely nevhodny)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    A co se týče WAN portu na routeru

Router:
    WAN port slouží opravdu k oddělení jiné subnet sítě
    ovšem
    ADSL modem router = zkráceně ADSL router
    má WAN port nastaven jinak tam se nedává kabel s 8 žílama, ale se dvěma uprostřed (placatý telefoní kabel)...

Je tedy nutno rozlišovat Router jako takový a ADSL router !
    http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=403. Ja tam to ADSL nevidim :-O
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

ADSL router je dle meho nazoru router, obsahujici ADSL modem.

Za DSL router povazuji router, ktery umi vytocit PPPoE nebo PPPoA. Vetsinou ma na WANu ethernet, pokud by se tento router mel pouzit na ADSL je nutno k nemu jeste pripojit nejakej modem v bridge rezimu.

Tento TPlink neni ani jedno, PPPoE proste neumi. Ale dela se drazsi model, ktery to zvladne a ten se tedy da povazovat za DSL router.

2:Atreides
    Jinak ja take reagoval na onen vyraz "AP klient", obvykle se totiz AP oznacuje jako AP nebo AP bridge, klient je client nebo station. Vyraz AP klient sem videl prvne. A mel si tento rezim u obou nanostationu, tj. presne jak pise fox, nefungovalo by to, at uz ten vyraz znamena cokoliv.
    Naposledy upravil Caleb; 07.10.2009 v 12:36.

Já za ADSL router považuji takové zařízení, které se dá přímo připojit na telefonní linku (za splitter).
    PPPoE dokáže vytočit kdejaký router, ale pokud není ADSL, tak má jen ETHERNETové rozhraní a pro připojení na ADSL linku před něj ještě musíš zapojit ADSL modem.

Čili ADSL router = ADSL modem + router v jednom s tím, že výstup z modemu je na vstupu WAN routeru a toto propojení je uvnitř škatule - není možno se tam připojit.

EDIT: No, to je tak, když se nechá dlouho otevřené téma...
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Přiznám se že jsem nekontroloval zařízení (podle typu) na webu co umí a neumí - důvěřoval jsem Kirilovi že když na prvním obrázku píše že do tohoto zařízení vede ADSL tak jsem mu věřil...

To že ono zařízení na WAN portu NEMÁ ADSL - je věc už druhá... :/

- -
    ve WIFI jsem n00b, příště radíš TY ! ju ?
    Paul Atreides

Zdravím Vás všechny,co tu diskutujete ke schematu co jsem uvedl nahoře.Omlouvám se, ale to ADSL připojení (červená čára) je myšleno již jako Ethernetový výstup z ADSL modemu Zyxel do kteráho samozřejmě vede telefonní kabel.Promiňte,že jsem Vás neúmyslně mystifikoval.Samozřejmě daný TPLink je obyčejný router bez ADSL.Teď jsem tu pár dní nebyl a vidím,že má chyba způsobila celkem pochopitelně rozruch.Takže ještě jednou se všem omlouvám.Jinak sít již funguje.jedno nanstation je jako AP a druhé jako klient.Přeji Vám všem pěkný den

Citace Původně odeslal KIRILL Zobrazit příspěvek
    Zdravím Vás všechny,co tu diskutujete ke schematu co jsem uvedl nahoře.Omlouvám se, ale to ADSL připojení (červená čára) je myšleno již jako Ethernetový výstup z ADSL modemu Zyxel do kteráho samozřejmě vede telefonní kabel.Promiňte,že jsem Vás neúmyslně mystifikoval.Samozřejmě daný TPLink je obyčejný router bez ADSL.Teď jsem tu pár dní nebyl a vidím,že má chyba způsobila celkem pochopitelně rozruch.Takže ještě jednou se všem omlouvám.Jinak sít již funguje.jedno nanstation je jako AP a druhé jako klient.Přeji Vám všem pěkný den
    To je v pohodě - nemusíš se omlouvat - mohl jsem se sám přesvědčit.
    Nicméně pokud už máš ZyXEL jako ADSL modem - nemáš náhodou typ i s wifi anténkou ?

Pak bys už nemusel mít první TP-link.
    Naposledy upravil Atreides; 11.10.2009 v 20:42.
    Paul Atreides

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. sdileni internetu
    Založil krysodlak v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 05.03.2006, 21:10
  2. sdileni internetu na XP
    Založil chinook v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 18.01.2006, 20:46
  3. Po restartu nefunguje sdileni internetu
    Založil krysodlak v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 25.07.2005, 09:50
  4. Sdílení internetu vs. FW, nebo rovnou router?
    Založil L-Core v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 05.11.2004, 16:34

Pravidla přispívání