Citace Původně odeslal bukva Zobrazit příspěvek
Podle mě si tím upgradem na s775 platformě (z E2140 na E7400) pomůžeš tak málo, že se rozhodně nevyplatí do toho investovat dalších X tisíc kč.

To už je výhodnější ta s1156 platforma, která aspoň přinese znatelnější nárůst výkonu. Bohužel tuším, že ani tahle platforma nebude mít dlouhého trvání, když už příští rok ji chce Intel vytlačit s1155 (ale nevím, jestli náhodou nebude kompatibilní).

Photoshop umí využít i víc jader než 2, rozhodně aspoň některý filtry.

Další 2 možnosti jsou s1366 platforma ... což však budou oproti s1156 aspoň další 3kkč navíc nebo AM3, poměrně levný nákup celé platformy (Athlon X4 620/630, AMD785, 4GB DDR3 za 6000kč) s tím, že 1-2 vláknových aplikacích to bude pomalejší než E7400, ve vícevláknových rychlejší a máš pořád solidní potenciál pro upgrade (až na výkonná šestijádra s velkou L3) + peníze na grafárnu.
Dekuju za nazory, ale musim trochu reagovat:
Ten E7400 chci i kvuli OC potencialu, myslim ze nad 3.5 GHz bych se mel dostat urcite.

Platforma: Upgrady kompu delam nejdrive dycky tak po 2 letech takze nechci na dalsi upgrade zase kupovat novou platformu, to uz mozna radeji jednu generaci preskocim. (stejne tak sem to chtel udelat u GPU) Proste se mi nelibi strategie vyrobcu a dodavatelu cpat nam porad novy platformy a patice.

Filtry u PS nepouzivam, jedna se o praci s RAWy, a videl sem minimalne 2 testy kde byl vykon 2jadra temer stejny jako u 4 tak sem trochu zmaten

Athlon: Nechci, byval sem zaryty AMDckar, ale jsem ted spokojeny u Intelu a rad bych asi este minimalne jeden upgrade zustal. (ale dneska kouknu na testy a na diskuze, trochu me to preci jenom hloda).

Kazdopadne je to jak sem si myslel, ze clovek to nazor a bude to asi 50/50.