Ja bych nerad hajil X-Fi karty, beztak jsem tim znamy jak falesna petka.
Bez HW uprav X-Fi Elite bych ji vubec nemel.
Xonar (a obecne karty s CMedia Oxygen HD) maji drivery, ktere zarazi svou jednoduchosti, verze pro Windows 7 ma necelych 10 MB.
Vedle toho X-Fi, ktere musi instalovat vedle sveho driveru (400 kb) radu knihoven, GUI obrazu ovl.panelu a desitky "hlidacich psu" instalace, aby se neopakoval "pripad Daniel Kawakami" jsou nabubrelym systemem, plny neuhlidanych bugu.
X-Fi uz zvuk neresamluje jako Audigy, i Xonar ma pro 44.1 kHz a 48 kHz extra crystalem rizene hodiny.
----------------------
Prirozene vystup pro sluchatka je vetsinou okrajem zajmu, az na tech par zvukovek, ktere si svuj extra vystup headphones patricne upravily.
A presto souhlasim s tim, ze sluchatka nad 100 ohm opravdu nezvladnou v tomto hrat.
Na Seny HD 800 mam Rudistor RPX-300 Quad Mono Headphone Amplifier, coz je vec, kterou si zcela urcite nikdo normalni nekoupi.
(Benchmark Media Systems, typy DAC 1 PRE doporucuje Sennheiser, a s tim mi to nehralo dobre).
Mam to jen proto, ze tyto sve Seny mam v symetrickem provedeni a pripojit je ke zvukovce bezne vubec nejde.
Uzivam je spise ve spojeni s jinymi zvukovkami (na jinem PC a Mac). Tady uvedeny jev proste nemam, resp. nepozoroval jsem.
U PC s X-Fi Elite (cili pracovni PC na vsechno) mam Seny HD 555 (jednoduse proto, ze mi zbyly, jsou navic).
Dokazu je vsak zapojit i k DAW studiu, kde se prevodniky a preamp stara o funkci. Je to k bezne, ne moc narocne praci, poslech u mne probiha prakticky vzdy mimo PC.
---------------------------
Je to pekny post, zrejme ne pro mne, ale urcite pomuze komukoliv, kdo to se sluchatky mysli vazne.