Citace Původně odeslal Ladis
Citace Původně odeslal kayhak
jojo ! ted na to koukam mas pravdu je to pres rok starej clanek to je fakt...a od te doby se toho zase ve vyvoji zmenilo (snad k lepsimu)
Prave jsem se v tom..testu divil jak jsem si cetl o poslednim X500 (prekladal jsem) ze MVA je tak mozna dobra... v kancelari ve win apod. a ze ve hrach je tomu hur,a porad ho tam porovnavali a povysovali EIZO 365ku.
Taky se tak zminili o tom ze progresimni zmeny barvy (bila cerna) hlavne sceny ve hrach neni to to pravy...ale to bych se divil.
To by jsi mohl rict zase jenom a pouze ty protoze..mas MX700 a ta ma taky MVA tchnologii,jak ti jsou gamey i rychlejsi.

Ale kdyz se tam tak divas tak je videt ze MVA pouziva pouze a jenom ViewSonic to je pravda teda.Jako by se vsichni ostatni bali s tim vyjit.
Taky tam napsali ze teorie o parametrech je jen klamani na papiru.
Ono žonglování s papametrama provádějí zejména výrobci laciných LCD. Třeba úhel pohledu - vůbec neuvádějí za jakého kondrastu ten úhel pohledu je měřen. On totiž u LCD s pozorovacím úhlem klesá kontrastní poměr. (Je to asi jako u reprosoustavy, když výrobce uvádí frekvenční rozsah 20Hz - 25kHz, ale zapomene uvést toleranční pásmo v dB.)
Úplnou žonglérskou lahůdkou jsou údaje o době odezvy. Tam zase jde o to, že doba potřebná pro rozsvícení a zhasnutí barevného bodu (přesněji otevření a zavření cesty švětlu) není pro každý barevný odstín stejná. Při maximálních intenzitách (sytostech) je potřebný čřas nejdelší a naopak. Seriozní výrobce udává odezvu při nejpomaleší změně, tj z bílé na černou a naopak - , což je při periodickém střídání šedá barva.

Setkal jsem se s panely, které měly papírovou odezvu 40 ms a hry na nich chodily v klidu. A naopak panel s udávanou odezvou 25 ms dělal duchy. Pokud koupíš EIZO, ViewSonic, SONY, NEC, PHILIPS i SAMSUNG (s výhradami) - nemusíš se bát klamných údajů.

dik za nazor a info....jojo vim jak to myslis,a i jsi se uz nkde o tom zminoval....ze levnjsi vyrobci nemaji moc pravdive udejae vyrobcku na papiru.I jsem nekde cetl za kazdej vyrobce to meri jinak ze na to neni norma,tak pak se v udaji "respone time" rozchazeji apod.
Prave po prostudovani testu na tomshardware jsem se trochu zarazil,ze by viewsonic tak nejak kecal. Ale tam to psali spise tak ze ze teorie MVA a parametru je jina nez ve skutecnosti.
Proto jsem si rikal,ze by na takovem sympatickem LCDcku jako je VX500 nesli gamesy apod.....