Mno minimalne to vysvetluje katastroficke framedropy pri Nvidiach ktore som skusal.

Kazdopadne s X850 aj s X1950 som bol vzdy spokojny pokial islo jak o hruby vykon tak o efekty a postprocessing.

Moj pohlad na fungovanie grafik je trochu iny nez je bezne. Pixel shading povazujem za efekt, kdezto antialiasing povazujem skor za postprocessing, ale samozrejme zalezi aj na metode aka je pouzita.

Pre pripad Oblivionu som sa rozhodol vziat ako vzor Xbox 360 v ktorom sa dodaval prave R500 - Ati Xenos ktory je blizky pribuzny jak X850 tak x1950.

Je zaujimave ze v Xboxovej verzii oblivionu je roznych grafickych efektov vyrazne viac a kvalitnejsich. Prikladom moze byt napriklad Tesselacia ktoru ATI prestalo pouzivat u R9800vky a az teraz sa znova vracia aj do PC.

Pokial ide o vykon tak pre tu srandu som skusal benchmarkovat FPS pri roznych rozliseniach a zda sa ze nativne rozlisenie pre xbox a teda aj oblivionu naozaj je 720p. Lenze ak Xbox zapojite do bezneho televizora tak Antialiasing az tak velmi nepotrebujete - dovod je prosty telka nieco rozmaze...

Z toho mi vyslo ze moja grafika ani zdaleka nevyuziva svoj HW potencial ktory pri tejto hre ma, uz len kvoli tesselacii - este tak vediet ako ten efekt nejak spustit v niektorych hrach.