Citace Původně odeslal Ladis
Citace Původně odeslal kayhak
Ted jsem se i dival na testy a recenze na Tomsharware.com a tam je test 15tek LCD a je tam i o technologii MVA kterou ma VX500+
Sice moc anglicky neumim,ale tam o tom pisou spise tak vselijak, moc nejak tuto technoligii nevyzdvyhuji,nebo jsem to mozna spatne pochopil...
Ona má každá technologie "svá" pro a proti. V něčem je dobrá technologie IPS, resp dnes už SuperIPS a v něčem je lepší MVA. Každá má svůj vývoj a to co si se dočetl na tomshardware už je rok staré a v době uveřejnění ty informace už neakceptovaly tehdy součastnou situaci. Káždou technologii představuje špičkový výrobce, IPS prosazuje EIZO a spol a MVA zase ViewSonic a také NEC a pod. Když zkouknež patrametry obou, tak bych řekl, že na mylých úhlopříčkách jsou obě vcelku vyrovnané, ale na větších úhlopříčkách se více prosazuje MVA, dosahuje obrovského kontrastu i 600:1 a současně rychlé odezvy. Naprotitomu nejnovější 18" a větší modely EIZO jsou v těhto ohledech pozadu.
Zase u EIZO teď mají navrh v barevném podání. Umí už 10 bitovou hloubku na jednu barvu, což je 30 bitová (3x10 bitů) barevná hloubka a v podstatě to jsou plné barvy. Ostatní pouze 8 bit. (265 x 256 x 256 = 16,7 mil barev) - 24 bitová hloubka.
jojo ! ted na to koukam mas pravdu je to pres rok starej clanek to je fakt...a od te doby se toho zase ve vyvoji zmenilo (snad k lepsimu)
Prave jsem se v tom..testu divil jak jsem si cetl o poslednim X500 (prekladal jsem) ze MVA je tak mozna dobra... v kancelari ve win apod. a ze ve hrach je tomu hur,a porad ho tam porovnavali a povysovali EIZO 365ku.
Taky se tak zminili o tom ze progresimni zmeny barvy (bila cerna) hlavne sceny ve hrach neni to to pravy...ale to bych se divil.
To by jsi mohl rict zase jenom a pouze ty protoze..mas MX700 a ta ma taky MVA tchnologii,jak ti jsou gamey i rychlejsi.

Ale kdyz se tam tak divas tak je videt ze MVA pouziva pouze a jenom ViewSonic to je pravda teda.Jako by se vsichni ostatni bali s tim vyjit.
Taky tam napsali ze teorie o parametrech je jen klamani na papiru.