Řeším takový oříšek. Potřebuju sestavu, jejíž grafická karta zvládne 2 analogové výstupy najednou - TV (novou zatím kupovat nebudu, takže HDMI a DVI padá, vstupy má jen S-Video, scart, cinche...) a 22"LCD, které jsem koupil za super peníze s jedinou nevýhodou - nemá DVI, jen VGA.
Sestavu jsem si původně představoval nějakej rozumnej kompromis mezi výkonem a cenou. upgraduju 6 let starou sestavu s Athlonem XP 2600+.. Hry nehraju, takže žádnej extra grafickej výkon nepotřebuju s výjimkou HD videa, kde bych uvítal akceleraci /PC slouží jako mediacentrum/. Kromě toho je to spíš na kancelářskou práci, a google earth a podobné hrátky s navigováním. V touze mít sestavu jednoduchou a levnou jsem vybral nový chipset 795G s poměrně slušnou zabudouvanou grafikou a to následovně
- 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1066MHz PC8500 CL7 PATRIOT Signature Line - vhodné pro DualChannel ----------- chci prostě min 4GB RAM
- AMD Athlon II X2 245 Dual-Core (65W), 2900MHz, BOX, socket AM3 (Regor) ----------- rozumnej poměr cena výkon, dvoujádro podmínkou
- MSI 785GM-E51 - AMD 785G/SB710, DDR3 1333, VGA + PCIe v2.0 x16, SATA II RAID, GLAN, HDMI, DVI, 8ch audio, mATX, scAM3
Celkem to v alze vychází na těsně pod 5 tisíc s DPH (zbytek použiju ze stávajícího PC).
No a pak jsem zjistil, že u takovéhle sestavy nepřipojím LCD a TV co mám. Takže zvažuji:
- jinou desku s chipsetem a podobně výkonnou grafiku zvlášť
- jinou platformu (nejsem vyhraněn, ale z principu nerad platím víc než můžu dostat jinde)
- koupi jiného LCD a prodej stávajícího...
- jinou variantu
HW už pěkných pár let nesleduju a nemám ponětí o tom jak si jednotlivé chipsety (resp. grafické karty) stojí a trávit tím čas nechci...
Předem díky za nápady